Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo reméli, nem tört meg a McLaren lendülete

Ricciardo reméli, nem tört meg a McLaren lendülete

GPFans
A csapat ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo reméli, a McLaren törökországi gyengélkedése nem fogja megtörni az elmúlt hetek lendületét, sőt az alakulat inkább tanul a történtekből és erősebben tér majd vissza.

Olaszországban Ricciardo megszerezte a McLaren első futamgyőzelmét a 2012-es szezon óta, Oroszországban pedig Lando Norris nagyon közel került ahhoz, hogy ő is nyerni tudjon – csak a véghajrában eleredő eső akadályozta meg abban, hogy pályafutása során először diadalmaskodni tudjon egy F1-es viadalon.

Nagyon jó lendületben volt tehát a McLaren, mielőtt Törökországba érkezett a mezőny, ahol a csapat „eltűnt” a középmezőnyben: Norris csak hetedik lett, az időmérő első szakaszában búcsúzó Ricciardo pedig nem tudott felzárkózni a pontszerzők közé.

Az ausztrál nagyon reméli, a gyenge isztambuli eredmény csak egyszeri botlás volt, ami nem töri meg a McLaren lendületét, sőt, csak feltüzeli az istállót, hogy még erősebben térjen vissza. „Nem szeretnék felmentést keresni, de ha a lendületet nézzük, nem szeretnénk, hogy elszomorítson minket. Ez a hétvége most nem volt jó” – jelentette ki.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Remélhetőleg tanulhatunk, hiszen lesznek információink a hétvégéről. Nem szeretném, ha ez most befolyásolná a csapat formáját. Ez a hétvége most így sikerült. Tanulhatunk belőle és továbbléphetünk” – tette hozzá.

Ami Ricciardo futamát illeti, a McLaren a gyors kerékcsere mellett döntött, miután látták, hogy a szintén a mezőny végéről induló Carlos Sainzcal ellentétben nem tudott hamar felzárkózni. „A futam elején küszködtem az autó első felével. Láttuk, hogy Carlos átmegy a mezőnyön, de mi nem tudtunk. Amint odaértem valaki mögé, elveszítettem az autó elejét. Elkezdtem holtpontra kerülni, így inkább kiálltunk cserélni” – fogalmazott.

„Azt hittük a tiszta levegőben, az új gumin gyorsak leszünk, de nem lettünk. A pálya folyamatosan tisztult. Emlékszem, volt négy jó kör, amikor támaszkodhatok a gumikra, ekkor elkezdtem mosolyogni a sisak alatt, de aztán megint visszaestünk és jött tíz nehéz kör. A futam végén láttam, hogy a hátsókon már látszott a vászon. Nem akarom azt mondani, hogy kétségbeesetten döntöttünk, de próbálkozni akartunk valamivel, mert ott voltam tíz körig (George) Russell mögött, mielőtt elhúzott tőlem. Kockáztattunk, mert nem volt sok veszítenivalónk. Lando számára is fontos adatokat gyűjtöttünk, de nem úgy tekintek erre, mint egy áldozatra. Próbálkozni kellett” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak