Musorujsag
Élő Eredmények
×

Két hónap késéssel, de megkapta a Magyar Nagydíj trófeáját Sainz

Két hónap késéssel, de megkapta a Magyar Nagydíj trófeáját Sainz

Ferrar
Sebastian Vettel már a futam után sem tudta, hová tűnt az övé, Carlos Sainzé viszont most megkerült: büszkén pózolt a Magyar Nagydíjon elért 3. helyéért járó Herendivel!

Noha csak nyolcadikként intették le a múlt vasárnapi Török Nagydíjon, Carlos Sainz most mégis kapott egy dobogós trófeát. A Ferrari csütörtökön a közösségi oldalán közzétett fotókkal adta hírül, hogy versenyzője most vehette kézbe először a Magyar Nagydíjon utólag megkapott harmadik helyéért járó Herendi-vázát.

„Különleges küldemény Carlos Sainznak. Végre kezünkbe vehettük a Magyar Nagydíjon kapott trófeáját” – írta a Ferrari.

A 3-as számmal ellátott porcelánt eredetileg Lewis Hamilton kezébe nyomták a Hungaroring dobogóján, ám pár órával később kiderült, a második helyen célba érő Sebastian Vettelt kizárták, mert túl kevés üzemanyag maradt az autójában.

Vettel a nyári szünet után Spában elárulta, azt sem tudja, a verseny után, mi lett a trófeájával. Annak jogos tulajdonosa Hamilton lett. Hogy ő megkapta-e már, azt nem tudjuk, Sainz viszont láthatóan két hónap elteltével is nagyon tud örülni a sajátjának. Olyannyira, hogy még bele is harapott.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

Sainz egyébként nagy rutinnal rendelkezik már a hagyományostól eltérő díjátvételek terén. A 2019-es Brazil Nagydíjon élete első dobogós helyezését úgy szerezte, hogy utólag örökölte azt meg egy rivális büntetése után. Akkor legalább felállhatott a dobogóra a helyszínen, igaz, több órás késéssel. A magyarországi 3. helyét aznap egy barátokkal közös vacsorán ünnepelte meg – ott értesült Vettel kizárásának híréről.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak