Musorujsag
Élő Eredmények
×

Még van egy kis idő a startig, javítanak az austini pályán

Még van egy kis idő a startig, javítanak az austini pályán

F1i
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Michael Masi elárulta, az austini pálya illetékesei dolgoznak az aszfaltcsík állapotának javításán, hogy a jövő hétvégén rendezendő viadalon ne ismétlődhessen meg az, ami – például – 2019-ben Sebastian Vettellel történt.

Október elején, a MotoGP amerikai látogatásakor ismét központi témává vált az austini pálya állapota, miután a motorosok dolgát alaposan megnehezítették az aszfalt egyenetlenségei, bukkanói. Ezek miatt a motoros-vb mezőnye különösen veszélyesnek ítélte a pályát, és változtatásokat követelt a 2022-es versenyhétvége előtt.

Bár olyan komoly kritikákat nem fogalmaztak meg, mint a motorosok, a pálya állapotáról az F1-es versenyzők is sokat beszéltek az előző hétvégéken. 2019-ben például Sebastian Vettel kiesése miatt, amit a Ferrari beszámolója szerint egy a felfüggesztést megrongáló bukkanó okozott.

Michael Masi (Fotó: XPB)

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi a pálya állapotával kapcsolatban kijelentette, a MotoGP illetékeseivel és a pálya vezetőivel is egyeztetett már, az utóbbiak pedig igyekeznek javítani a helyzeten, mielőtt az F1 megérkezik Austinba. „Egész hétvégén telefonos kapcsolatban voltam a FIM-es kollégákkal, amikor ők Austinban voltak” – kezdte.

„A 2019-es verseny óta a pálya egy részét újraaszfaltozták, hogy kiküszöböljünk néhány olyan problémát, amivel akkor szembesültünk. Azok a területek, melyekről a motorosok beszéltek, nem voltak újraaszfaltozva” – folytatta.

„Tony Cotman, az FIA egyik pályafelügyelője, aki korábban a ChamCar/IndyCar versenyigazgatója volt, már Amerikában van, és a héten Austinban is járt. Készített egy jelentést, a pálya pedig végre fog hajtani néhány változtatást, hogy orvosolja az aggályainkat. Lecsiszolnak néhány bukkanót és így tovább. Van még egy kis időnk, és megtesznek mindent, ami belefér” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Sebastian Vettel a 2019-es austini hétvégén (Fotó: XPB)

További tartalmak