Musorujsag
Élő Eredmények
×

Stroll fia első F1-es szezonjairól: Kétévnyi kínszenvedés volt…

Stroll fia első F1-es szezonjairól: Kétévnyi kínszenvedés volt…

F1
Az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll kétévnyi kínszenvedésnek nevezte fia, Lance williamses időszakát, majd ismét egyértelművé tette, az eddigi eredmények alapján egyértelmű, hogy a kanadainak helye van a mezőnyben.

Az akkor mindössze 18 éves Stroll 2017-ben debütált a királykategóriában a Forma–3-as széria bajnokaként. Szezonja meglehetősen nehezen indult, majd hazájában pontot szerzett, Azerbajdzsánban pedig dobogóra állhatott – innentől kezdve valamivel gördülékenyebben mentek a dolgai. Ennek ellenére gyakran támadták azzal, hogy csak édesapja millióinak köszönheti helyét.

Két gyengébb, a Williamsnél töltött szezon után Stroll a Racing Pointhoz (ma Aston Martin) igazolt, miután édesapja felvásárolta az alakulatot. Itt több kiugró eredményt is elért már (tavaly rajtelsőséget szerzett Törökországban) és stabilabban, eredményesebben versenyez.

Édesapja nemrég az F1 hivatalos podcastjének nyilatkozott Stroll első éveiről, és emelte ki újra, fiata teljesítménye, és nem az ő támogatása miatt lehet a királykategóriában. „A Williamsnél kezdtünk, tudják, az kétévnyi kínszenvedés volt” – fogalmazott. „Főleg úgy, hogy előtte hozzászoktunk a győzelmekhez. Az ember minden nap két-három órát edz, figyel arra, mit egyen, és tudja, hogy a legjobb, amit elérhet így is egy tizennyolcadik helyezés” – tette hozzá.

Lawrence Stroll (Fotó: XPB)

„Nagyon komoly kihívás volt, igazán fontos volt, hogy később egy jobb autót kapjon. Fontos volt, amiatt a sok munka miatt is, amit ebbe az egészbe beletett. Azt hiszem, minden nevelőszériában bizonyított, amikor a legtöbb autó nagyjából egyforma volt, és ezen a téren nem sok mindent lehetett tenni. Sok bajnokságot nyert a gokartos időkben, nyert a Forma–4-ben és a Forma–3-ban is azt hiszem a legtöbb győzelmet és rajtelsőséget szerezve olyan srácok ellen, akik most is itt vannak a mezőnyben” – folytatta a kanadai üzletember.

„Szóval a múltját tekintve, és a tavalyi évet, amikor már jó autó volt alatta, megmutatta mire képes. Tavaly ráadásul balszerencsés is volt. Lance jó úton haladt, negyedik volt a bajnokságban. Aztán kapott egy defektet, amivel egy dobogót is veszített, később pedig párszor ki is lökték őt a pályáról. Szóval tavaly pechesek voltunk, de ez volt az első év, amikor olyan autónk volt, amivel bármit elérhet. Mindenki tudja, hogy csak annyira lehetsz jó, amennyire jó az autód” – emelte ki.

„Bármelyik világbajnokot beültethetnénk egy olyan autóba, ami a tizennyolcadik helyen áll a mezőnyben, és tizennyolcadik, tizenhetedik lehet vele, biztos, hogy nyerni ezzel a géppel ő sem volt” – magyarázta, majd megkérdezték tőle, megnehezítette-e Lance életét az, hogy a főnök fiaként dolgozik a csapatban. „Elképzelhető, hogy igen. Valószínűleg így van” – mondta.

Lawrence és Lance Stroll 2020-ban (Fotó: XPB)
Borítókép: Lawrence és Lance Stroll 2017-ben (Fotó: XPB)

További tartalmak