Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton: Tudom, hogy Russell időnként jobb lesz nálam

Hamilton: Tudom, hogy Russell időnként jobb lesz nálam

F1i.com, Channel 4, La Gazzetta dello Sport, F1
Felkészült arra Lewis Hamilton, hogy nehéz ellenfél lesz számára George Russell, ám még keményebb munkával állná a sarat az új csapattárs ellen.

A Max Verstappennel vívott bajnok csatája miatt egyelőre aligha van sok ideje a jövő évi kihívásokkal foglalkozni Lewis Hamiltonnak, lélekben azonban fel kell készülnie rá, hogy teljesen új helyzetből vág majd neki a 2022-es idénynek. Valtteri Bottas távozásával a kényelmi helyzete jó eséllyel véget ér: George Russell fiatal, feltörekvő tehetségként okozhat még számára fejtörést.

Ezzel Hamilton is tisztában van, és nem számít másra, mint két egyenlő fél küzdelmére házon belül. „Képzelem, hogy George olyan lesz, mint én, amikor a Forma–1-be kerültem. Éhes lesz a sikerre, és csak nyerhet, semmi vesztenivalója  nem lesz. Mindent bele fog adni, amit csak tud” – jósolta a Channel 4-nak nyilatkozó címvédő.

Kiemelte, arra is felkészült lélekben, hogy Russell időnként le fogja őt győzni. „Elképesztő támogatást fog kapni a mérnökeinktől, örömmel fogják őt fogadni itt, és próbálunk majd csapattársakként dolgozni.”

„Az tisztelet megvan, de tudom, hogy futamokat fog nyerni, tudom, hogy gyors lesz, és biztosra veszem, hogy ha elég jó lesz a csomagunk, nagyszerű munkát fog végezni, és előfordul majd, hogy ő lesz előrébb. De részemről ez rendben lesz. Csak még keményebben fogok dolgozni, hogy biztosítsam, ez ne történjen meg.”

George Russell (Fotó: XPB)

Russell elmondása szerint egyelőre még maximálisan a williamses feladataira koncentrál, és nem hagyja, hogy a jövő évi nagy váltás elterelje a figyelmét. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azonban elárulta, valójában már az ősszel megkezdik az együttműködést a brittel.

„Az ősz folyamán lassan, de biztosan elkezdünk jobban együttműködni, anélkül, hogy ennek rossz hatása lenne a jelenlegi bajnokságra. De még nem kezdtünk neki”

– magyarázta az osztrák.

„Tiszteletben tartjuk, hogy George még a Williams versenyzője, és a maximumot kell beleadnia, hogy a Williams előrébb kerüljön a konstruktőri bajnokságban. Eddig jó munkát végzett. És nekünk itt van Valtteri és Lewis, ők a mi versenyzőink” – szögezte le Wolff.

Ami a másik oldalt illeti, a Williams csapatfőnöke elárulta, nem vonják ki Russellt a munkából, és nem tartanak attól, hogy a brit titkokat visz át a Mercedeshez. „A jövő évi autó fejlesztéséből a versenyzők egyelőre nem igazán veszik ki a részüket. Ő végzi a dolgát, készül a szezon hátralévő versenyeire. A szimulátorunkat természetesen még használja. Semmi nem változott a döntés óta, miszerint jövőre a Mercedeshez megy” – erősítette meg Jost Capito.

George Russell (Fotó: XPB)

Russell úgy érzi, még ha nincs is tapasztalata arról, hogyan kell F1-es versenyeket nyerni, a williamses évek így is felvértezték őt pár olyan tulajdonsággal, amiknek hasznát veszi a Mercedesnél. „Fejben nagyszerű állapotban érkezem. A győzelmeket könnyű kezelni, csak ünnepled őket. A kemény pillanatok és a hibák kezelése jelenti a kihívást. Ezek megedzettek engem, és versenyzőként, de emberként is érettebb vagyok. 2019-ben voltak nehéz pillanatok a csapattal, mindig utolsók voltunk. Keményen dolgoztunk a gyárban és a pályán, és ez most kifizetődött, amire büszke vagyok. Szóval elégedetten fogom elhagyni a csapatot” – mondta a brit.

Borítókép: George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak