Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kiadták a 2022-es versenynaptárat

Kiadták a 2022-es versenynaptárat

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken kora este kiadta a 2022-es versenynaptár első hivatalos verzióját, ami – a korábbi híreknek megfelelően – rekordszámú, huszonhárom futamot tartalmaz.

Ahogyan az várható volt, az FIA a motorsport világtanács pénteki ülését követően hivatalosan is kiadta a 2022-es versenynaptárat, ami huszonhárom F1-es hétvégét tartalmaz – amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy mind a huszonhármat teljesítsék, ismét rekordhosszú szezont láthatunk majd. A csúcsot az idei évad tartja majd, 22 hétvégével.

Az idény március 20-án indul majd Bahrienben, és november 20-án ér véget Abu-Dzabiban (a szezonzárót állítólag azért rendezik az előző években megszokottnál korábban, mert az F1 el akarja kerülni a labdarúgó-világbajnoksággal való időpontütközést).

Fotó: XPB

Ami a helyszíneket illeti, a jól megszokott, valamint az utóbbi években debütáló és visszatérő helyszínek mellett egy újat találunk a menetrendben, mégpedig Miamit, ahol egy utcai versenyt rendeznek majd, hosszú idő után először lesz tehát két F1-es viadal az Amerikai Egyesült Államokban (erre legutóbb 1984-ben volt példa).

A naptár ismertetésével eldőlt, hogy Kínába 2022-ben sem tér vissza a mezőny. Ezzel kapcsolatban egy rövid közleményben megjegyezték, amennyiben a vírushelyzet lehetővé teszi, újra rendeznek Forma–1-es versenyt az országban. A kínai hétvége időpontjában, április végén Imolában rendeznek versenyt, a klasszikus pálya tehát zsinórban harmadszor szerepelhet a programban.

Az idény során összesen három triplahétvégét tartanak, noha a csapatok több alkalommal is jelezték, továbbra sem támogatják ezeket, az egyre bővülő program miatt azonban egyre nehezebb lesz mellőzni őket.

A FORMA–1 2022-ES versenynaptárja:


március 20. – Bahrein, Szahír

március 27. – Szaúd-Arábia, Dzsidda

április 10. – Ausztrália, Melbourne

április 24. – Olaszország, Imola

május 8. – Egyesült Államok, Miami

május 22. – Spanyolország, Barcelona

május 29. – Monaco

június 12.  – Azerbajdzsán, Baku

június 19. – Kanada, Montreal

július 3. – Nagy-Britannia, Silverstone

július 10. – Ausztria, Spielberg

július 17. – Franciaország, Le Castellet

július 31. – MAGYARORSZÁG, Mogyoród

augusztus 28. – Belgium, Spa-Francochamps

szeptember 4. – Hollandia, Zandvoort

szeptember 11. – Olaszország, Monza

szeptember 25. – Oroszország, Szocsi

október 2. – Szingapúr

október 9. – Japán, Szuzuka

október 23. – Egyesült Államok, Austin

október 30.  Mexikó, Mexikóváros

november 13. – Brazília, Sao Paulo

november 20. – Abu-Dzabi

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak