Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris figyelmeztet, jövőre még nem fognak a bajnoki címért harcolni

Norris figyelmeztet, jövőre még nem fognak a bajnoki címért harcolni

Motorsport
A csapat versenyzője, Lando Norris nem tartja valószínűnek, hogy a McLaren 2022-ben harcba szállhat a világbajnoki győzelemért, néhány dolog ugyanis egészen egyszerűen – még – hiányzik ahhoz, hogy az élre törjenek.

Több kiábrándító szezon után a McLaren visszatalált a helyes útra, és az elmúlt években folyamatos fejlődést mutat: tavaly visszatértek a legjobb három közé a bajnoki tabellán, idén pedig (még ha ehhez a két éllovas kiesésére is szükség volt, de) 2012 óta először futamgyőzelmet is ünnepelhettek, miközben újra a bajnoki bronzért küzdenek.

A következő szezon radikális szabályváltoztatási kapcsán többször fölmerült már, alaposan felborulhat az erősorrend, és azok is előreléphetnek, akik az előző években esélytelenebbek voltak. Papíron tehát a McLaren is jó esélyt kap 2022-ben.

A csapat pilótája, Lando Norris óvatosságra int: szerinte jövőre még nem lesznek a bajnokesélyesek között. „Nem tudom, mikor lesz esélyünk a bajnokságért harcolni” – nyilatkozta a brit a Motorsportnak. „Más csapatokkal ellentétben nálunk még nincs minden a helyén ahhoz, hogy világbajnokságot nyerjünk.”

Lando Norris (Fotó: McLaren)

„Még mindig szükségünk van egy jó szélcsatornára. Van pár dolog, amivel egészen egyszerűen nem rendelkezünk, ha a Mercedesszel vagy a Red Bull-lal vetjük össze magunkat. Ezért lesz nagyobb esélyünk 2023-ban, vagy 2024-ben” – emelte ki.

Bár az infrastruktúra tekintetében még elmaradnak, a szakembereket nézve Norris szerint a McLaren remekül áll, megfelelő emberek vezetik az alakulatot. A fiatal versenyző a csapatfőnököt, Andreas Seidlt emelte ki, aki 2019-ben csatlakozott hozzájuk, és akinek munkájával a tulajdonosok is roppant elégedettek.

„Andreas minden területen segítséget jelent. Nemcsak a csapatról gondoskodik, hanem nekünk, a versenyzőknek is próbál minél többet segíteni. Tudja, hogyan lehet jobb teljesítményre bírni a szerelőket, a mérnököket és a versenyzőket. Ha problémáink vannak, vagy szükségünk van valamire, mindent megtesz, hogy segítsen. Nem számít, hogy mekkora őrültségről van szó, vagy milyen furcsa kérdésről, ő mindent megtesz” – fogalmazott.

Lando Norris (Fotó: McLaren) Lando Norris (Fotó: McLaren)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak