Musorujsag
Élő Eredmények
×

Schumacher időmérős remeklése remény és vigasz a Haasnak

Schumacher időmérős remeklése remény és vigasz a Haasnak

Motorsport-Total, Autosport
Jó előjelnek tekinti a Haas csapatfőnöke Mick Schumacher isztambuli Q2-be jutását. Szerinte jobb autóval készek lesznek rendszeresen pontot szerezni.

A szezonja eddigi legnagyobb sikerét érte el a Haas Mick Schumacherrel a múlt hétvégén Törökországban. Versenyzőjük idén másodszor juttatta be őket az időmérő Q2-es felvonásába, ám Franciaországgal ellentétben ezúttal főként a tempójuknak köszönhették ezt a sikert. Schumacher másnap ugyan nem sokáig állt a 14. pozícióban, hiszen Fernando Alonso pár kör után kiforgatta őt, az amerikai csapat és a német újonc így is erőt merített a részsikerből.

Az istálló vezető mérnöke, Komacu Ajao nem győzte dicsérni Schumachert. „Az időmérőn változó körülmények mellett nagyon-nagyon jó munkát végzett. Elég megnézni az autónk idei tempóját, és látható, csak az ilyen körülmények mellett tudtuk felülmúlni bizonyos riválisainkat. Igazán jó munkát végzett” – nyilatkozta a japán Schumacherről.

Mick Schumacher (Fotó: Haas) Mick Schumacher (Fotó: Haas)

Hozzátette: „Nem igazán lepett meg minket, mert megvan benne a potenciál. Csak az volt a lényeg, hogy kihoztuk belőle a maximumot, és a megfelelő időben futotta a körét. Ez egy nagy eredmény.”

Komacu kiemelte, a csapat munkájában és jó teljesítményében Schumachernek is kulcsszerep jut.

„Mick igazán keményen dolgozik, mindegy, hogy jó vagy rossz hétvégénk van-e. Nagyon önkritikus, jó a munkamódszere. Mindig keresi azokat a területeket, amiken javulhatunk.”

„Amikor azt mondja, hogy »Oké, ilyen teljesítményt nyújtottam, ezen kell még javítanom«, akkor nem alulértékeli ezt, hanem motivált, hogy még többet érjen el. Mindig magára figyel, de más dolgokra is, amikre hatással lehet. És ez nagyon jó. Mellette nagyon keményen is dolgozik a mérnökeivel.”

Mick Schumacher (Fotó: Haas)

Günther Steiner csapatfőnök eközben elsősorban az istálló szempontjából látta nagy eredmények a mostanit. Ő leginkább arra volt büszke, ahogyan a csapat és versenyző együtt dolgozott. „Engem az tesz a leginkább elégedetté, hogy látom, hogyan kivitelezte ezt a csapat. Készen állunk a következő évre” – állapította meg. „Rendben vagyunk. Igen, elkövetünk majd hibákat is, de most ott volt a lehetőség, és igazán jól dolgozott a csapat. Már három vagy öt éve együtt vannak. Mick nagyon higgadt volt, a versenymérnöke nagyszerű munkát végzett, végig higgadt maradt. Ajao is jól dolgozott, aki most beugróként volt Nyikita versenymérnöke, és emiatt most nem volt vezető versenymérnökünk.”

„Nagyszerű munkát végeztek, mindenki tette, amit kellett, a szerelők is. Ez tett a leginkább boldoggá, mivel most már készen állunk. Ha lesz egy jobb autónk, akkor a versenycsapatunk készen áll arra, hogy pontokat szerezzen”

– vonta le a következtetést az olasz.

Günther Steiner (Fotó: Haas) Günther Steiner (Fotó: Haas)

Hozzátette, emellett a lelküknek is kellett már egy ilyen kis részsiker. „Nagyon örülök a csapat miatt, mert mind nagyon keményen dolgoznak. Látom, mit csinálnak, és a végén sosem kapunk eredményt. Szinte rosszul érzed magad emiatt. De örülök miattuk, mert tudom, hogy milyen energiát fektettek ebbe. Talán három éve még elégedetlenkedtünk, amikor nem jutottunk a Q3-ba. Most boldogok vagyunk, hogy nem estünk ki a Q1-ben. A srácoknak jót tesz ez a kis siker. Mindent jól csináltak, és ez megmutatja, hogy mindenki megy és dolgozik tovább keményen, és hamarosan majd jönni fognak az eredmények” – bizakodott Steiner a jövő év kapcsán.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Haas)

További tartalmak