Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tost elhintette, nem volt egyhangú a Honda döntése

Tost elhintette, nem volt egyhangú a Honda döntése

GMM
Az Alpha Tauri csapatvezetője, Franz Tost elhintette, nem volt teljesen egyhangú a Honda távozását eredményező döntés, a japán cég főnökeit ugyanis megosztotta a kérdés, hiszen továbbra is vannak olyanok, akik támogatják az F1-es projektet.

Tavaly derült égből villámcsapásként érkezett a hír, a Honda 2021 végén ismét búcsút int a királykategóriának, a jövőben ugyanis elsősorban a környezetbarát technológiák fejlesztésére szeretne koncentrálni. Azóta kiderült, a búcsú nem lesz teljes, jövőre ugyanis még ők szállítják a motorokat a Red Bull csapatainak, igaz, ezek az egységek már nem viselik a nevüket.

A folytatásban aztán a bikások veszik majd át a motorok gyártásával és futtatásával járó feladatokat. Ami a Honda jövőjét illeti, sportigazgatójuk nemrég megjegyezte, nem tartják kizártnak, hogy az év végi búcsú után egy nap ismét visszatérnek majd a mezőnybe.

Franz Tost (Fotó: XPB)

Ezekből sejthető, hogy a japánok nem voltak teljesen biztosak a kiszállásban, amit nemrég az Alpha Tauri csapatvezetője is elhintett. „Nem tudok a Honda vezetősége, vagy igazgatótanácsa nevében beszélni, de vannak olyan emberek, olyan vezetők, akik elégedettek és örülnek az F1-es projektnek, és vannak, akik úgy gondolják, már más irányba kell menni” – fogalmazott az osztrák szakember.

„A Honda végül úgy döntött, kiszáll az F1-ből, ennek ellenére jövőre még szorosan együtt fog működni a Red Bull technológiai részlegével. Hogy aztán visszatérnek-e, vagy sem, azt nem tudom. Úgy döntöttek, idén távoznak, de 2022 végéig még ellátnak minket motorokkal” – folytatta.

„A motorokat aztán a 2023-as évtől a Red Bull motorrészlege fogja tervezni és gyártani. Hogy mi történik ezt követően, azt majd meglátjuk” – zárta sejtelmesen a csapatvezető, kinek alakulata 2018 óta használja a japánok erőforrásait, vagyis azóta, hogy a Honda megszakította együttműködését a McLarennel (velük a 2015-ös visszatérés óta dolgoztak együtt).

Fotó: Honda
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak