Musorujsag
Élő Eredmények
×

Villeneuve: A tabella nem tükrözi, mennyit hibázott Hamilton

Villeneuve: A tabella nem tükrözi, mennyit hibázott Hamilton

La Gazzetta Dello Sport
Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy véli, a bajnoki tabella nem tükrözi, mennyit hibázott az idei szezonban Lewis Hamilton, a címvédő ugyanis általában megúszta ezeket a rontásokat.

Hat futammal a szezon vége előtt hat pont választja el egymástól a két bajnokesélyest, Lewis Hamiltont és Max Verstappent. Többen kiemelték azonban, hogy ez a különbség sokkal nagyobb is lehetne, ha Verstappen egy kicsivel szerencsésebb, és nem hátráltatja defekt Bakuban, baleset Silverstone-ban, Magyarországon és Monzában, valamint motorcsere Szocsiban.

Így érzi ezt a visszavonulása óta az F1 eseményeit gyakran kommentáló Jacques Villeneuve is, kiemelve, a tabella jelenleg nem tükrözi, hogy a holland vezetett kevesebb hibával, miközben Hamilton többet is rontott, de valahogy mindig jól jött ki a futamhétvégékből.

„A pontok nem tükrözik a valós állást” – jelentette ki a kanadai a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva. „Hamilton sok hibát vétett, de Verstappenhez képest mégis alacsony árat fizetett ezekért. Gondoljunk csak Verstappen magyarországi futamára, vagy a silverstone-i kiesésre. Ezek könnyű futamok lettek a Mercedes számára, pedig Lewis kicsit le volt maradva.”

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Más pályákon nem volt annyira jó a tempójuk, vagy hibáztak, mint például Törökországban. Mégis nagyon közel vannak egymáshoz a tabellán, és most elképesztően nehéz megmondani, ki nyeri majd ezt a bajnokságot” – folytatta.

„A Red Bull és Verstappen eddig tökéletes volt, míg a Mercedes és Hamilton esetében lehetett látni egy kis fásultságot” – magyarázta, majd megjegyezte, ennek ellenére látja a potenciált a Mercedesben, hiszen bár az előző években megszokottnál jóval gyengébben kezdtek, ahogy haladt az idő, úgy tudtak, egyre többet kihozni autójukból.

A múltban a Mercedesnek nem igazán kellett megszakadnia, és így is tudott nyerni. Akárcsak annak idején a Ferrari (Michael) Schumacherrel. Mindenki azt mondta, zseniálisak, hiszen ha taktikai hibát vétettek, akkor is tudtak nyerni, hiszen annyira erősek voltak. Látjuk, hogy most annyira nem egységesek, mint eddig, ha a nyilatkozatokból indulunk ki. De nem írhatjuk le őket. Törökországban a legnagyobb szárnnyal mentek, mégsem tudták tartani velük a lépést” – fogalmazott.

„Talán egy kicsit feljebb vették a motorban rejlő potenciált, hiszen már csak néhány verseny van hátra. Ha ezt a folytatásban is tartani tudják, akkor Hamilton nagyon jól fog menni Austinban és Brazíliában is, ez pedig nagy segítség lehet neki” – jósolta a kanadai.

Fotó: XPB
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak