Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrarit motiválja, hogy egyértelmű célja van

A Ferrarit motiválja, hogy egyértelmű célja van

F1i
A csapatvezető, Mattia Binotto kijelentette, a Ferrari célja teljesen egyértelmű: le akarják győzni a McLarent és meg akarják szerezni a harmadik helyet a gyártók bajnokságában. Elhintette, ez a csata még plusz motivációt is ad nekik.

Nemcsak a világbajnoki címért és a konstruktőri győzelemért várható szoros küzdelem az évad utolsó versenyein, hanem a bajnoki bronzért is, a McLarent és a Ferrarit ugyanis mindössze hét és fél pont választja el hat futammal az év vége előtt. A tabellán a britek pozíciója előkelőbb, míg új erőforrása révén a Ferrari abban bízhat, a most nyert lendülettel előzni fog.

Hogy a vörösök számára ez a cél, azt nemrég a csapatvezető, Mattia Binotto is egyértelművé tette, kijelentve, minden dolgozó számára világos, hogy a McLaren legyőzéséért küzdenek az év végén, és elhintve, ez a harc még motiváltabbá teszi őket.

Mattia Binotto (Fotó: Ferrari) Mattia Binotto (Fotó: Ferrari)

„Egyértelmű, hogy ez egy olyan cél, amit már közöltünk a csapattal” – nyilatkozta a szakember a Motorsportnak. „Mindenki osztja ezt. Nagyszerű lenne a harmadik helyen végezni. Az is fontos, hogy konkrét célért küzdhetünk az év végén, mert így nyomás alatt kell dolgoznunk, és hozzászokhatunk ehhez a szituációhoz” – tette hozzá.

Ami a küzdelmet illeti, a csapat versenyzője, Carlos Sainz is szoros véghajrára számít, annak ellenére is, hogy a nemrég bevetett új erőforrás bejött a Ferrarinak (ezt ő maga is elmondta a Török Nagydíj után, ahol a mezőny végéről zárkózott fel a pontzónába).

„Törökországban láthatták, hogy gyorsabbak voltunk a McLarennél” – nyilatkozta Sainz. „Szocsiban viszont ők voltak gyorsabbak. Szóval szerintem ez egészen az év végéig egy fej-fej mellett zajló küzdelem lesz. A motornak köszönhetően azokon a pályákon, ahol hátrányban lennénk egy kicsit közelebb kerülhetünk, ahol pedig előbb lennénk, egy kicsit talán előbb lehetünk. Pont ezt akartuk, és ezzel van egy kis előnyünk, amivel bonyolultabbá tehetjük a csatát” – folytatta.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak