Musorujsag
Élő Eredmények
×

Cáfol a Mercedes főszponzora: kitartanak a csapat mellett

Cáfol a Mercedes főszponzora: kitartanak a csapat mellett

Autosport
Közleményben cáfolta a Mercedes partnere, hogy szerződést bontanak az idény végén.

A hétvégén egy holland F1-es portál „nagyon megbízható forrásokra” hivatkozva arról számolt be, hogy az idei bajnokság végén várhatóan véget vet az együttműködésének a Mercedes és névadó szponzora, a Petronas. A maláj olajipari vállalat a csillagosok 2010-es gyári visszatérése óta elkötelezett partnere a Mercedesnek, és a hibridérában kulcsszerepük volt/van abban, hogy a Mercedes az etalon motorfronton.

A hírek arról szóltak, hogy a két fél a mostani szezon végén felbonthatja szerződését (ami egyébként 2025-ig szól), mivel a Mercedes a jövőben a szaúd-arábiai Aramcóval folytatná, mely cég egyben a Forma–1 egyik főtámogatója is az előző idény óta.

A pletykára reagálva hétfőn a Petronas közleményt adott ki, melyben határozottan cáfolta, hogy szakítani terveznek a Mercedesszel, és megerősítette, hogy továbbra is hosszú távra terveznek partnerükkel.

„A Petronas és a Mercedes 2010 óta partnerei egymásnak, hosszú távú kapcsolat ez, mely mindkét fél számára gyümölcsöző. Tavaly egy újabb többéves ciklusra hosszabbítottuk meg az együttműködésünket, és büszkék vagyunk, hogy továbbra is együtt dolgozhatunk a csúcsteljesítmény eléréséért”

– közölte a Petronas.

A pletyka alapjául egyébként az szolgált, hogy a Mercedesben a tulajdonrészt vásárló INEOS szoros kapcsolatban áll az Aramcóval, és vannak közös projektjeik.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak