Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Williams csapatvezetője figyel Schumacherre

A Williams csapatvezetője figyel Schumacherre

GPFans
A Williams csapatvezetője, Jost Capito egyértelművé tette, nagyra tartja a jelenleg a Haasnál versenyző Mick Schumachert, aki érzése szerint szép eredményeket érne el egy erős autóval. Ha ez az autó egy Williams lenne, az külön öröm volna számára…

Komoly várakozások előzték meg Mick Schumacher Forma–1-es debütálását, a fiatal német pedig nem okozott csalódást első tizenhat versenyén, hiszen bár voltak újonchibái, több alkalommal (legutóbb a Török Nagydíj időmérőjén) jelezte, megérdemli helyét a királykategória mezőnyében. Teljesítményével pedig úgy tűnik, néhány rivális figyelmét is felkeltette.

A Williams csapatvezetője, Jost Capito ugyanis nemrég komoly dicsérettel illette Schumachert, sőt nyilatkozatában még azt is elhintette, nem bánná, ha a fiatal versenyző a jövőben az alakulat egyik autóját irányítaná.

„Azt kell mondjam, Mick kiváló munkát végez” – jelentette ki a német RTL televíziónak nyilatkozó csapatfőnök. „Ez még csak az első éve a Forma–1-ben, de abszolút zseniális, ahogyan a dolgait és a csapatot kezeli, valamint maga mögött tartja a csapattársait. Mick egy olyan versenyző, akire érdemes odafigyelni” – hangsúlyozta.

Jost Capito (Fotó: XPB)

„Kedves srác, és igazán megérdemli, hogy egy olyan autóban üljön, amivel győzni tud. Biztos vagyok benne, hogy ez idővel meg fog történni. Ha ez az autó egy Williams lenne, akkor az még jobb volna” – jegyezte meg sejtelmesen.

Ami a Williams jövőbeli pilótapárosát illeti, a csapat már bejelentette, hogy 2022-ben a jelenleg is náluk versenyző Nicholas Latifi és az egyéves kihagyás után visszatérő Alexander Albon kettősével vágnak neki a szezonnak.

Az is eldőlt már, hogy Schumacher 2022-ben is a Haas versenyzője marad, a hosszabb távú tervekkel kapcsolatban pedig a német többször elmondta már, egy nap a Ferrari pilótája szeretne lenni (jelenleg is a vörösök támogatásával versenyez a királykategóriában). Ettől függetlenül persze Capito megjegyzése jó alap lehet egy pletykának, ami összehozza őt a Williamsszel, elvégre a csapatvezető utalt rá, szívesen látná a németet egyik autójában.

Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT) Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Andy Hone / LAT Images)

További tartalmak