Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fogadásuk után Austinban valóra válik Ricciardo gyerekkori álma

Fogadásuk után Austinban valóra válik Ricciardo gyerekkori álma

McLaren
A hétvégén valóra válik Daniel Ricciardo egyik gyerekkori álma. Hála a szavát álló főnökének.

Egy év kihagyás után ezen a hétvégén újra Amerikában versenyez a Forma–1 mezőnye. A kontinensen elsőként Austin látja vendégül őket. Daniel Ricciardo mindig is kedvelte a helyszínt, és nem csak a pályája miatt.

„Izgatott vagyok, hogy egy év kihagyás után újra az Egyesült Államokban versenyzünk. Austin városa különleges hely, híres a marhahúsról, a barbecue-ról és a hasonló dolgokról. Emellett a COTA az egyik legjobb pálya, ahol versenyzünk” – sorolta, miért olyan nagy rajongója Texasnak.

Az ízletes hamburgerek és az F1-es száguldás mellé ezen a hétvégén rá egy további nagy “amerikai” élmény is vár még. A McLaren Racing ügyvezetőjével, Zak Brownnal év elején fogadtak, hogy ha dobogóra áll idén, az amerikai a rendelkezésére bocsátja az autógyűjteményéből Dale Earnhardt korábbi NASCAR-autóját, hogy teljesítsen vele pár kört. Ricciardo nagy rajongója volt az amerikai versenyzőnek, miatta lett 3-as a rajtszáma.

A McLaren a hétvégén megerősítette, Austinba szállítják Brown gépét az Egyesült Királyságból, így az Amerikai Nagydíj alatt kerülhet sor a tesztre azok után, hogy Ricciardo Monzában nemcsak dobogóra állt, de túlteljesítve az első mclarenes futamgyőzelmét is megszerezte.

„A hétvége betetőzését az jelenti, hogy Dale Earnhardt 1984-es Brangler Chevrolet Monte Carlóját vezethetem. Ő nagy hősöm, szóval szürreális élmény lesz vezetni az autóját, egy álmom válik vele valóra. Hálás köszönet érte Zaknek, hogy tartotta a fogadalmát, és megvalósítja ezt! Már alig várom!”

– nyilatkozta izgatottan a nyolcszoros futamgyőztes.

Csapatának, a McLarennek eközben van min javítania, hiszen a monzai és szocsi remeklés után Isztambulban szürke versenyük volt, és a Ferrari is újra közelebb lopózott hozzájuk a konstruktőri bajnokságban. „A pálya egyes részei feküdni fognak nekünk, szóval vasárnap a pontokért kell majd harcolnunk” – tekintett előre Ricciardo.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

További tartalmak