Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gasly bonyolult futamot vár – a bukkanók miatt

Gasly bonyolult futamot vár – a bukkanók miatt

Alpha Tauri
Rázós hétvégére számít az Alpha Tauri versenyzője, Pierre Gasly, aki úgy érzi, Austinban az Forma–1 mezőnyének tagjai is érezni fogják azokat az aszfalttal kapcsolatos problémákat, melyekre a motorosok panaszkodtak a MotoGP amerikai fordulóján.

A motoros világbajnokság austini látogatása alkalmával újra központi témává vált a pálya aszfaltjának állapota, a MotoGP mezőnyének dolgát ugyanis alaposan megnehezítették az egyenetlenségek, a bukkanók. Az általuk különösen veszélyesnek nyilvánított pályát korábban az F1-esek is kritizálták már (a legutóbbi látogatáskor, 2019-ben Sebastian Vettel kieséséhez egy pályahiba is hozzájárult).

Az FIA versenyigazgatója az aszfaltot ért kritikák kapcsán megjegyezte, a futam előtt végeznek még néhány módosítást a pályán (például lecsiszolják a bukkanókat), hogy elkerüljék a MotoGP hétvégéjén tapasztaltakat.

Noha az illetékesek dolgoznak a pálya javításán, az austini helyszínt egyénként kedvelő Pierre Gasly így is rázós hétvégére számít a bukkanók és a pályahibák miatt. „Nem volt még nagyszerű futamom Austinban, a legjobb, amit ott elértem egy tizedik helyezés volt, akkor, amikor legutóbb (2019-ben) ott jártunk” – kezdte előzetesét a francia.

Pierre Gasly (Fotó: Red Bull)

„Ami a versenyzést illeti, a pálya nagyon izgalmas és gyors. Különösen tetszik az első szektor, ami nagyon hasonlít a japán pályára. Aztán a második egy kicsit lassabb és technikásabb. Összességében nagyon érdekes pálya, de szerintem eléggé bonyolult lehet ez a hétvége” – mutatott rá.

„Néhány hete megnéztem a MotoGP versenyét, és a bukkanók, amik már a mi legutóbbi versenyünkön is eléggé rosszak voltak, most még rosszabbnak tűntek. Valamiféle kompromisszumot kell majd kötnünk a beállítások terén, de ezt nyilván addig nem tudjuk pontosan meghatározni, amíg pályára nem gurultunk” – folytatta.

A teljesítménnyel kapcsolatban kijelentette, nem aggódik, hogy lemaradnának, hiszen az Alpha Tauri 2021-es autója eddig minden pályatípuson versenyképes volt, tehát Austinban is jó eredményt érhetnek el, ha minden összeáll. „Nem aggódom, mert az autónk most mindenhol jól működik, csak el kell kerülnünk minden ránk leselkedő problémát, hogy a bajnokságban folytathassuk a felzárkózást az Alpine-ra” – fogalmazott az egyszeres futamgyőztes.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak