Musorujsag
Élő Eredmények

Ha újra törlik a futamot, Ausztrália el is veszítheti az F1-et

Ha újra törlik a futamot, Ausztrália el is veszítheti az F1-et

Drive
Az Ausztrál Nagydíj főszervezője, Andrew Westacott tisztában van vele, hogy a 2022-es év sorsdöntő lehet számukra, hiszen ha zsinórban harmadszor is törölni kell a viadalt, könnyen megeshet, hogy az F1 végleg búcsút int nekik.

A tavalyi ausztrál hétvége volt az első, amit törölni kellett a koronavírus-világjárvány miatt (a döntés nem sokkal a végül soha el nem startoló első szabadedzés előtt született meg), és bár a szervezők bíztak benne, hogy 2021-re lazítanak annyit a beutazási szabályokon, hogy a viadalt újra meg lehessen rendezni, végül újra le kellett fújni a versenyt.

A következő esély 2022 lesz, a futam ugyanis szerepel a versenynaptárban (a harmadik helyen Bahrein és Szaúd-Arábia után). A szervezők természetesen bíznak abban, hogy jövőre már nem lesz előttük akadály, és tudják, ha ismét le kell fújnia a versenyt, el is veszíthetik az F1-et.

Fotó: XPB

Erről beszélt a főszervező, Andrew Westacott is, aki tisztában van vele, több ország is érdeklődik a versenyrendezés iránt, az F1 tehát könnyen találhat egy „helyettest”. „Ez egy valós kockázat” – nyilatkozta a Drive-nak, amikor arról kérdezték, eltűnhet-e Ausztrália a versenynaptárból, amennyiben 2022-ben is törölni kell a futamot.

Eddig türelmesek voltak, de ez a türelem elfogyhat. Ha 2022-ben sem sikerül megrendezni a melbourne-i versenyt, az F1 jogában áll más alternatívák után nézni. Szóval, bizonyos szempontból Melbourne számára ez egy most vagy soha lehetőség. Annak tükrében, hogy az emberek úgy beszélnek rólunk, hogy mi vagyunk a nagy események fővárosa, szerintem meg kell mutatnunk, hogy rendezünk is nagy eseményeket, hogy visszanyerjük a bizalmat” – magyarázta.

Megjegyezte, egyelőre bizakodó azt illetően, hogy a 2022-es verseny zöld utat kap majd a kormányzattól. „Nem mondanám azt, hogy egészen biztos vagyok benne, hiszen a kormánynak a mindenkori feltételek alapján kell intézkednie, de a párbeszéd kedvező és nagyon erős támogatást kapunk, ami számomra abszolút megnyugtató” – fogalmazott.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak