Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sejtelmes üzenetek: mire készül az F1-gyel a botrányhős Briatore?

Sejtelmes üzenetek: mire készül az F1-gyel a botrányhős Briatore?

Instagram, F1
Az „életre szóló” eltiltása után 12 évvel visszatérhet a Forma–1-be a Renault korábbi csapatfőnöke? Falvio Briatore az F1 elnökével valami újat és izgalmast ígér.

Semmit sem mondó, de sokat ígérő üzeneteket küldött a Forma–1 elnöke hétfőn. Stefano Domenicali az F1 hivatalos oldalán amolyan „évértékelő” írást tett közzé azok után, hogy az FIA a múlt hét péntekjén elfogadta a 2022-es versenynaptárat. Büszkén ecsetelte, mennyire nagy dolog 23 futamot tartani a világjárvány nehézségei közepette, az új helyszíneikről írt, a sprint nagyszerű fogadtatásáról, és arról, mennyire remek formában van jelenleg a sportág.

Emellett elhintette, azok után, hogy Szaúd-Arábia és Katar idei, valamint Miami jövő évi F1-es debütálása már biztossá vált, hamarosan további nagy hírekkel fognak szolgálni a jövő kapcsán.

„Ami a 2022 utáni jövőt illeti, lesz még pár egyéb jó hírünk hamarosan. Ezeket előre nem szeretném elárulni. Jó irányba tartunk, és eljutottunk arra a pontra, amikor megválaszthatjuk, hogy az F1 milyen irányt vegyen a jövőben”

– írta a sorozat elnöke.

Hogy ezzel újabb versenyek naptárba kerülésére célzott-e, vagy arra, hogy formálódik az új motorformulájuk, mely a Porschét és az Audit is az F1-be hozhatja, arról csak találgatni lehet.

Stefano Domenicali (Fotó: XPB)

Domenicali megjegyzését aztán követte egy újabb sejtelmes üzenet, ezúttal egy Instagramon megjelenő videó formájában.

Azt már nem az F1, hanem a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore tette közzé, aki a mobilokat és laptopokat böngésző F1-es személyzet és Domenicali társaságában tűnt fel egy tárgyalóteremben. „Maradjatok készenlétben! Sok élmény vár ránk 2022-ben a Forma–1-ben” – mondta az F1-elnök, majd ökölbe szorított kézzel Briatore vette át a szót: „Új energia, új erő, új izgalom – Forma–1” – mutatta végül a győzelem jelét az olasz.

Posztjához eközben csak annyit írt: „Egy teljesen új fejezet veszi kezdetét a Forma–1-ben: minden izgalmat elhozunk nektek, a szórakozást, az élvezetet és az energiát, amit ez a fantasztikus sportág megérdemel. Maradjatok készenlétben!” – írta a korábbi csapatfőnök.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Flavio Briatore (@briatoreflavio) által megosztott bejegyzés

Hogy Domenicali első és a Briatoréval tett második ígéretének van-e köze egymáshoz, az nem világos, mindenesetre a jelek arra utalnak, hogy az F1 elnöke valamilyen formában visszahozhatja a királykategóriába korábbi kollégáját.

Briatore 2009-ben köszönt el a sorozattól, amikor kirobbant az úgynevezett ütközésbotrány. Kiderült, hogy az egy évvel korábbi Szingapúri Nagydíjon Briatore arra kérte a Renault akkori második számú versenyzőjét, Nelson Piquet Jr.-t, hogy szándékosan ütközzön a falnak az előre megbeszélt körben, hogy ezzel taktikai úton győzelemhez segítse Fernando Alonsót. Az FIA a történtek miatt életre szóló eltiltással büntette az olaszt, ám később ezt a büntetést eltörölték.

Briatore azóta csak egy-két futamon tűnt fel vendégként, de eltávolodott az F1-től. Lehet, hogy 2022-ben valamilyen formában sor kerül a váratlan visszatérésére?

Borítókép: Fotó: Flavio Briatore/Instagram

További tartalmak