Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen lenne a népszerűbb bajnok – Ricciardo

Verstappen lenne a népszerűbb bajnok – Ricciardo

Racing News 365
Népszerűbb bajnok lenne 2021-ben Max Verstappen a holland korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo szerint.

Hat pont különbség van Max Verstappen és Lewis Hamilton között a bajnokságban hat futammal a 2021-es szezon vége előtt. Noha a Mercedes az utóbbi hétvégéken kis lépéselőnybe került a Red Bull-lal szemben a nyers versenyképesség szempontjából, továbbra is megjósolhatatlan, ki kerül ki végső győztesként e párharcból.

A McLaren versenyzői sem vállalkoztak rá, hogy megtippeljék a végső befutót. „Britként természetesen én Lewist támogatnám inkább, de közben jó barátok vagyunk Maxszal” – jelentette ki Lando Norris, aki gyakran versenyez együtt Verstappennel a virtuális világban. „Szóval bárki is lesz a bajnok a végén, ő lesz a jobb. Mindketten nagyon jól teljesítenek egész évben, szóval győzzön a legjobb!”

Daniel Ricciardo hozzátette: „Több időt töltök Maxszal, együtt szoktunk utazni, de ahogy Lando is mondta, nyerjen a jobb versenyző! Én így látom ezt.”

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Miközben tippelni nem akart, az ausztrál megállapította, szerinte Verstappen népszerűbb nyertes lenne idén Hamiltonnál.

„Max és Lewis párharca idén igazán nagyszerű a szurkolók szemszögéből. A különbség csak minimális, szóval nem igazán preferálok senkit. A szurkolók viszont talán szeretnének új arcot látni, ezért Max talán népszerűbb választás lenne, mert neki a mostani lenne az első bajnoki címe.”

„Az új mindig izgalmas mindenki számára. Ezért is gondolom úgy, hogy inkább vele szimpatizálnának” – utalt arra, hogy nem feltétlenül Verstappen személye, mint inkább a helyzete teheti népszerűbbé a hollandot.

Ricciardo abban bízik, hogy a végső győzelem sorsáról a pályán nyújtott teljesítmény dönt majd. „Amíg nem a balszerencse bizonyul döntőnek ebben a párharcban, szerintem bármelyikük is nyer, meg fogja érdemelni a végén.”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak