Musorujsag
Élő Eredmények
×

Häkkinen lesz Bottas csapattársa a Bajnokok Tornáján

Häkkinen lesz Bottas csapattársa a Bajnokok Tornáján

RoC
Az még kérdéses, ki lesz a márkatárs az Alfa Romeónál, a szezonzáró „buliversenyre” viszont már van csapattársa – nem is akárki!

A Bajnokok Tornája 2022-ben visszatér a gyökerekhez, az előző években megszokottal ellentétben ugyanis nem egy stadionban rendezik meg a szezonzáró „buliversenyt”, hanem terepen, ahogyan tették azt a korai években is, amikor még többnyire csak raliversenyzők indultak. A helyszín a svédországi Pite Havsbad lesz, a környezet pedig jeges.

Ami a résztvevőket illeti, a Forma–1 mezőnyéből eddig egy pilótát jelentettek be, a jelenleg még a Mercedesnél, 2022-ben viszont már az Alfa Romeónál versenyző Valtteri Bottast, aki újonc lesz a Bajnokok Tornáján, korábban ugyanis sosem indult még a futamon.

Amikor bejelentették, hogy a finn részt vesz a viadalon, azt még nem tudtuk, ki lesz a csapattársa, a mai napon viszont kiderült, hogy legendás honfitársával, Mika Häkkinennel közösen képviseli majd Finnországot. Az 1991 és 2001 között két bajnoki címet és húsz futamgyőzelmet szerző korábbi Lotus és McLaren-pilóta szintén most vesz részt először a Bajnokok Tornáján.

Valtteri Bottas (Fotó: FIA Pool Image)

„Nagyon izgatott vagyok, hogy újra versenyezhetek és végre részt vehetek a Bajnokok Tornáján” – kommentálta a bejelentést Häkkinen. „Nagyon más lesz, mint az F1-ben való versenyzés volt, de imádom a versenyzést, havon és jégen menni pedig roppant látványos lesz. Az esemény előtt megpróbálok majd gyakorolni egy kicsit otthon, Finnország északi részén” – ígérte az aktív versenyzéstől 2007-ben visszavonuló klasszis.

„Jó barátok lettünk Mikával, szóval örülök, hogy ő lesz a csapattársam a Bajnokok Tornáján, a nemzetek kupáján” – jegyezte meg Bottas, aki jó ideje ismeri már honfitársát, hiszen túl azon, hogy fiatalkorában rajongóként figyelhette sikereit, Häkkinen segítette az ő pályafutását is, hiszen tagja menedzseri körének, munkája során pedig feltehetően néhány hasznos tippel is ellátta őt.

„Persze azon túl, hogy a nemzetek kupájában csapattársak leszünk, az egyéni Bajnokok Tornája versenyen meg kell próbálnunk legyőzni egymást. A szurkolók számára szórakoztató küzdelem lesz, bárki is nyerjen” – tette hozzá a fiatalabb finn.

Borítókép: Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

További tartalmak