Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mercedes: A sebesség nem elég

Mercedes: A sebesség nem elég

F1i
A jó tempónál többre lesz szükség a világbajnoki küzdelem véghajrájában – figyelmeztet a Mercedes technikai igazgatója, James Allison, kiemelve, a következő hat futamon a sebesség mellett megbízható autó és egy hibátlanul funkcionáló csapat kell a győzelemhez.

A bajnokság véghajrája előtt a Mercedes 36 ponttal vezeti a konstruktőri bajnokságot a Red Bull-lal szemben, az egyéni kiírásban viszont versenyzőjük, Lewis Hamilton hátrányban van a riválist erősítő Max Verstappennel szemben; a holland előnye jelenleg hat pont. Roppant izgalmasnak ígérkezik tehát az utolsó hat versenyhétvége.

Mondani sem kell, amennyiben nyerni akar, mindkét félnek tökéletesen kell teljesítenie. Ezt hangsúlyozza a Mercedes technikai igazgatója is, kiemelve, a véghajrában nem lesz elég az, hogy gyors autóval rendelkeznek.

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

 

„Ahogyan azt az előző néhány verseny is megmutatta, a sebességnél többre van szükség az utolsó futamokon” – kezdte James Allison. „Ott van például a megbízhatóság, ott vannak a boxkiállások, és ott van tényezőként az időjárás is. Ott van ez az egész skála, ami egy Forma–1-es futam izgalmát adja, nekünk pedig minden téren jól kell szerepelnünk. De harcban vagyunk. Izgalmas a szezon, és a véghajrá azt ígéri, sokáig emlékszünk még az évre, mint az F1 egyik klasszikusára” – tette hozzá.

Noha a Mercedes a török hétvégén látványosan gyorsabb volt a Red Bullnál, ennek kapcsán pedig többen kijelentették, most ők lehetnek előnyben, Allison óvatos az esélyeket illetően, elmondása szerint ugyanis az átlagostól eltérő törökországi versenypályán látott erőviszonyokat hiba lenne mérceként beállítani a hajrában.

„Nehéz a török futamot referenciának tekinteni arra vonatkozóan, mit várhatunk a szezon hátralévő részében. Nagyon erős hétvége volt, végig jól teljesítettünk. Száraz és nedves körülmények között is erősek voltunk. Silverstone-ban bevetettünk egy tisztességes fejlesztési csomagot, és ez jobbá tette a szezonunkat. Az azóta eltelt futamokon azt hiszem, csak egyszer kaptunk ki igazán, Zandvoortban. A többi futamon egyértelműen a leggyorsabb autóval álltunk rajthoz. Szóval árnyaltuk a versenyt, de a legtöbb helyen, ahol mi voltunk gyorsak, egyfajta pénzfeldobás zajlott, ahelyett, hogy a tempó garancia lett volna. Azt hiszem, ez egyet jelent azzal, hogy harcban vagyunk” – zárta gondolatát.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak