Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Verstappen két éve még megütötte volna Hamiltont”

„Verstappen két éve még megütötte volna Hamiltont”

GMM
A korábban heves Max Verstappen rengeteget fejlődött versenyzőként és temperamentum tekintetében is – véli a korábbi a Forma–1-es pilóta, Timo Glock, aki elképzelhetőnek tartja, hogy a holland két éve még felpofozta volna Lewis Hamiltont ütközésük után.

A Red Bull versenyzője korábban több alkalommal is agresszív manőverei, vagy meggondolatlan megjegyzései, reakciói miatt került a figyelem középpontjába, az utóbbi években viszont egyre higgadtabban és érettebben versenyzett, cselekedett. Idén aztán mintha teljesen kicserélték volna, hiszen a kiélezett versenyhelyzetekben is hidegvérrel cselekszik.

Így volt ez a riválissal, Lewis Hamiltonnal történt ütközését, ütközéseit követően is, melyek utóélete a Toyota korábbi versenyzője, Timo Glock szerint néhány évvel ezelőtt egészen máshogy alakult volna, a heves Verstappen ugyanis akár oda is csaphatott volna ellenfelének.

A német kiemelte, Verstappen mellett Hamilton is jól kezeli a bajnoki küzdelemmel járó nyomást, főleg annak fényében, hogy ő pedig a rekordot jelentő nyolcadik sikerért küzd. „Lewis kifelé sosem mutatja, hogy nyomás alatt van. Nagyon jól tudja, hogy higgadtnak kell tűnnie. Persze nagyon jól tudja, minden azon múlik, mi történik, amikor felveszik a sisakot. De megtalálta a módját annak, hogy nyugodtnak, higgadtnak tűnjön.”

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Ez eddig Maxnak is jól megy. Szerintem nagyon sokat fejlődött. Sokkal nyugodtabb lett, és sokkal kontrolláltabb – több szempontból is. Két évvel ezelőtt egy olyan helyzetben, mint a monzai, valószínűleg felnyitotta volna Lewis sisakját és megütötte volna. Most viszont otthagyta a pályán, és az járt a fejében, hogyan jön ki ebből az egészből” – magyarázta.

Glock a legtöbb szurkolóhoz és szakértőhöz hasonlóan élvezi a két klasszis kiélezett küzdelmét hozó 2021-es szezont, ami pedig annak véghajráját illeti, biztosra veszi, hogy végül az lesz a győztes, aki kevesebb hibát vét a véghajrában.

„Ennél jobb ez a szezon már nem lehetne. Kíváncsi vagyok, ki bírja tovább a legvégén. Az lesz a győztes, aki a legalacsonyabban tudja tartani a hibaszázalékot a versenyzők és a csapatok között is. Végül ez dönt majd. Láthatjuk, hogy a Mercedes végre nyomás alá került a Red Bull által, és már ez is valami. Korábban mindig volt egy biztonsági háló. Megengedhették maguknak, hogy hibázzanak. Most ezt nem tehetik meg. Nagyon boldog vagyok, hogy az utolsó öt futamot kommentálhatom majd” – zárta gondolatát.

További tartalmak