Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az esős futamok után ilyen idő várható az F1-es Amerikai Nagydíjon

Az esős futamok után ilyen idő várható az F1-es Amerikai Nagydíjon

Racefans
Szocsiban és Isztambulban is meghatározta az időjárás a versenyhétvégék alakulását – ez vár a mezőnyre a hétvégén Austinban.

Eső, eső és eső – az F1 az utóbbi hónapokban többet kapott belőle, mint amennyire vágyott, ám a szurkolók ezt már kevésbé bánták. A spái fiaskó óta két esős versenyhétvégénk is volt, és Oroszországban és Törökországban is izgalmasabbá vált ezzel a küzdelem.

Ezen a hétvégén a 2020-as kihagyás után visszatér Amerikába az F1. Austinban az előrejelzések szerint kevésbé lesz kiszámíthatatlan az időjárás, mint az előző helyszíneken. Az eső valószínűsége a három nap során nem haladja meg a 20%-ot a jelenlegi előrejelzések szerint.

Pénteken napos időre van kilátás a COTA-versenypályán, és a már régen tapasztalt meleg várható, akár 27 Celsius-fokra is melegedhet a levegő. Szombaton az időmérő edzésre befelhősödhet kicsit az ég, de az eső valószínűsége ekkor is csekély marad.

Vasárnap a verseny napja már kicsivel bizonytalanabb időjárást ígér. Miközben a hőmérséklet akár a 30 fokot is elérheti, több lesz a felhő az égen, és délután valamivel nagyobb a sansz a csapadékra, ám csak enyhébb mértékűre.

Az austini pályán mindig meghatározó tényező a szél. Ezúttal nem kell nagy erejű lökésekre számítani, ám a folytonos irányváltoztatás ettől függetlenül megnehezítheti a versenyzők dolgát.

Borítókép: Austin (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak