Musorujsag
Élő Eredmények

Mazepin: A hősöm Schumacher, a példaképem Hamilton

Mazepin: A hősöm Schumacher, a példaképem Hamilton

La Gazzetta dello Sport, Racing News 365
A nagy hőse Michael Schumacher, emberként viszont Lewis Hamiltont tekinti példaképének. Nyikita Mazepin elmagyarázta, és azt is elárulta, Mick Schumachernél kérdezősködött-e az apjáról.

Sajátos helyzetben találta magát Nyikita Mazepin, amikor a Haas bejelentette, 2021-es F1-es debütálására Mick Schumacher csapattársaként kerül sor. A németet már gyerekkorából ismeri, hiszen pályatársak, a gokartban pedig csapattársak is voltak. Másfelől a Schumacher név is közel állt a szívéhez, hiszen gyerekként Mick apjának, Michaelnek szurkolt, és egy időben még olyan sisakkal is versenyzett, mint a hétszeres világbajnok.

A Schumacher névről ma már valószínűleg inkább a rivalizálás jut az eszébe, és mint azt a Gazzetta dello Sportnak adott interjúban elárulta, időközben egy másik rekordhalmozó F1-es versenyző is nagy kedvence lett: Lewis Hamilton.

„Amikor fiatal voltam, nagy rajongója voltam Michael Schumachernek, és olyan akartam lenni, mint Schumacher. Aztán ahogy idősebb lettem, egyre jobban tisztelni kezdtem Hamiltont” – mesélte.

A magyarázatot is megadta. „Azért is, amit a pályán nyújt, de azért is, amit azon kívül.”

„Ő az első versenyző, aki megmutatta, hogy a pályán kívül is tehetsz dolgokat. A divat világában és a jótékonykodásban is érdekelt. A hősöm Michael Schumacher, de emberként Hamilton a példaképem.”

Ezek alapján nem meglepetés, ha az orosz inkább Hamilton bajnoki címének örülne idén. „Nem is kérdés, hogy Lewis fog nyerni” – jósolta.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Ami Schumachert illeti, a fiával nem nevezhető éppen felhőtlennek a viszonya, ám Mazepin szerint nem is olyan rossz, mint amilyennek pár korábbi konfliktusuk alapján tűnik. „Mindketten fiatalok vagyunk, és ezért értjük félre egymást pár alkalommal. De ez hozzátartozik. Mindketten azt reméljük, hogy hosszú lesz az F1-es pályafutásunk” – mondta.

Arról is kérdezték, szokott-e kérdezősködni Micknél, hogy megtudjon pár dolgot a sikeres édesapjáról. „Természetesen Mick sokat tud az apjáról, olyasmiket, amiket én is szeretnék tudni. Például hogy Michael hogyan koncentrált, hogyan edzett, hogyan fékezett és hasonlók. Ezekről mind jó lenne tudni. De jó pár évig nem fogom kérdezni erről, amikor megiszunk egy pohár jó fajta bort, mert értelemszerűen nem fog most beszélni az apja ezen képességeiről” – utalt arra, hogy ellenfelekként van közöttük egy bizonyos határ.

Borítókép: Nyikita Mazepin (Fotó: Charniaux / XPB Images)

További tartalmak