Musorujsag
Élő Eredmények
×

Újabb részletek derültek ki Newey rejtélyes balesetéről

Újabb részletek derültek ki Newey rejtélyes balesetéről

F1-Insider
Új részleteket árult el Helmut Marko Adrian Newey nemrég kitudódott nyári kerékpárbalesetéről. Az F1 korábbi főnöke, Bernie Ecclestone is a főtervező segítségére sietett.

Hosszabb szünet után Isztambulban tűnt fel először a Red Bull garázsában a csapat technikai igazgatója, Adrian Newey. Korábbi távolmaradása nem volt feltűnő, hiszen az F1 történetének legsikeresebb tervezője nem szokott minden nagydíjra kilátogatni. Helmut Marko tanácsadó utólag viszont elárulta, a mostani tényleg egy visszatérés volt: Newey az augusztusi nyári szünetben súlyos kerékpárbalesetet szenvedett, ami után több műtéten is átesett, így egy ideig nem állt a csapatuk rendelkezésére.

Az F1-Insidernek nyilatkozva Marko most további részleteket is elárult az eddig titkolt balesetről, mely Horvátországban, a mérnök nyaralása során történt.

„Igazán komoly volt. Adriannek több csontja is eltört, és a feje is megsérült”

– mesélte.

Azt is elárulta, hogy az F1 korábbi főnöke, Bernie Ecclestone is segített Neweynak. „Bernie Ecclestone szerencsére véletlenül éppen akkor szintén Horvátországban volt. Bernie-nek jók a kapcsolatai a horvát hatóságokkal, és gondoskodott róla, hogy Adrian azonnal a legjobb orvosi ellátásban részesüljön, valamint az angliai hazaszállítását is ő intézte.”

Max Verstappen, Helmut Marko és Adrian Newey (Fotó: XPB)

Newey hetekre kidőlt, gyógyulása idején, valamint a műtétek miatt nem tudott a Red Bull rendelkezésére állni. Habár Marko azt nem ismerte el, hogy a szakember átmeneti elvesztése rossz hatással volt a pályán nyújtott teljesítményükre, azt viszont bevallotta, hogy Isztambulban máris nagy segítség volt Newey újbóli jelenléte.

„Egyből felismerte, milyen beállítási problémáink vannak az autóval. Így nem volt esélyünk. A jövőben ennél jobbnak kell lennünk. Újra a legjobbat kell kihoznunk az autónkból ahhoz, hogy esélyünk legyen. Remélem, hogy ez már a mostani austini hétvégén sikerülni fog” – mondta Marko.

Borítókép: Adrian Newey (Fotó: XPB)

További tartalmak