Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen kiszállt, nem kér többet a Netflix valósághamisításából

Verstappen kiszállt, nem kér többet a Netflix valósághamisításából

AP
Max Verstappen bevallotta, idegenkedik az F1-et Amerikában népszerűbbé tevő Netflix-sorozattól, és nem kíván segédkezni nekik a valóság meghamisításában.

A világjárvány kitörése óta szinte már elszoktak az F1-es versenyzők attól, hogy a nagydíjhétvégék felvezetéseként különböző PR-eseményeken kell megjelenniük. A hétvégi Amerikai Nagydíjon ilyen szempontból egy kicsit minden visszatért a régi kerékvágásba. A Red Bull több szponzoruknál is vendégeskedtek a napokban, a Stewart-Haas NASCAR-csapat két versenyzőjével, Kevin Harvickkel és Aric Almirolával például egy kerékcsereversenyt rendeztek az üzemanyag-beszállítójuk főhadiszállásán.

Verstappen megállapította, mindenki jobban jár azzal, hogy ő vezeti az autóját, és nem a kiállásoknál segédkezik a Red Bullnak…

Ahogyan az az Egyesült Államokban lenni szokott, ezen a hétvégén a megszokottnál nagyobb hangsúly kerül a külsőségekre. Egyes csapatok bizonyos fokig arculatot változtattak (megújult például a McLaren közösségi oldalakon használt logója), várhatóan hírességek egész sora fog felbukkanni Austinban, DJ-ként bevetik az NBA korábbi sztárját, Shaquille O’Nealt, valamint az NBA népszerűségét is próbálják meglovagolni, hogy figyelmet szerezzenek az F1-nek, amely nagyon szeretne népszerűbbé válni a tengerentúlon.

Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

E törekvés része a Netflix Dive To Survive című F1-es sorozata is, amely noha Európában gyakran kapja meg a kritikát, hogy nélkülözi a tárgyiasságot, és erősen elferdíti a valós eseményeket, az Egyesült Államokban a jelek szerint nagyon működik, hiszen a sorozat sok új rajongót köszönhet neki. A csapatok nem is merik kritizálni emiatt.

Verstappen megérti, miért van szükség a sorozatra, ugyanakkor elismerte, ő olyannyira nem rajongója annak, hogy már ki is vonta magát belőle, amennyire lehetett. „Értem, hogy muszáj növelni a népszerűséget Amerikában. Viszont ami engem illet, versenyzőként nem szeretek a része lenni ennek” – nyilatkozta az Associated Pressnek a bajnoki éllovas.

Arról is beszélt, hogy miért. Elmondása szerint miután interjúkat adott a stábnak, meglepetten tapasztalta, hogy a később bemutatott filmben olyan témák bemutatásához használták fel a szavait, amikről még csak szót sem ejtett.

„Meghamisítják a rivalizálásokat, amik valójában nem is igazán léteznek. Szóval úgy döntöttem, nem akarok ennek része lenni, és ezek után nem adtam több interjút nekik, mivel nincs semmi, amit megmutathatnál. Nem  különösebben kedvelem a drámai show-kat, engem csak a tények érdekelnek, és a valóban megtörtént dolgok”

– kritizálta élesen az amerikai sorozatot.

Verstappent egyébként leginkább az bosszantotta fel, hogy a Netflix próbálta riválisokként beállítani őket korábbi csapattársával, Daniel Ricciardóval, akivel a mai napig jóban vannak, és gyakran utaznak együtt a versenyekre.

Valami Amerika: Max Verstappen is bekapcsolódott az F1 NBA-vel közös programjába Austinban (Fotó: Red Bull)

Hogy ezek után a Netflix miként fogja ábrázolni a 2021-es szériában Verstappen Lewis Hamiltonnal vívott bajnoki küzdelmét, azt érdekes lesz látni. A hollandot megkérdezték, valójában rivalizálásnak látja-e kettejük versenyfutását.

„A Netflix-show-ban talán az lesz. Egyszer összeütköztünk, miközben sétáltunk, valószínűleg az benne lesz”

– utalt az imolai időmérőt követő véletlen „vállazásukra”, ami után egyből bocsánatot kértek egymástól.

Ezek alapján aligha éri majd el azt a népszerűséget az Egyesült Államokban, amit Lewis Hamilton. Őt azonban sem ez, sem általában véve a népszerűség nem foglalkoztatja. „Én egy átlagos fickó vagyok, aki egy kisvárosban nőtt fel. Ezek a dolgok, a sok dráma egyszerűen nem nekem való. Ez nem az én világom” – erősítette meg.

Ennél jobban foglalkoztatja a bajnokság alakulása. Verstappen jelenleg 6 pont előnnyel vezet Hamilton előtt, ám Isztambulban jelezte, a Red Bullnak sürgősen javulnia kell, ha versenyben akar maradni az utóbbi időben lépéselőnybe került Mercedesszel.

„Egészen nyugodt vagyok, hogy őszinte legyek” – mondta a helyzetéről Verstappen. „Tudom, hogy ez egy bajnoki csata, de végső soron nem tehetek többet annál, mint hogy a legjobbamat nyújtom. Próbálok a lehető legjobban felkészülni, és élvezni a dolgot. Fogalmam sincs, hányszor lehetek egy bajnoki csata résztvevője. Most természetesen mi vezetünk, van hátra hat verseny, és nehéz lesz, kemény lesz. De mindig a tőlem telhető legjobbra törekszem” – mondta Verstappen.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak