Musorujsag
Élő Eredmények

Főnöke nem hibáztatja a csapatutasítást megtagadó Giovinazzit

Főnöke nem hibáztatja a csapatutasítást megtagadó Giovinazzit

RaceFans
Az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur nem hibáztatja a csapatutasítást megtagadó Antonio Giovinazzit, és nem szeretné az olaszt felelőssé tenni azért, hogy az alakulat pont nélkül maradt Törökországban.

Az isztambuli futam végén kétszer is felszólították az olasz versenyzőt, hogy engedje el márkatársát, a nála gyorsabb köröket autózó Kimi Räikkönent, így ugyanis jobb esélyük lesz arra, hogy utolérjék és leelőzzék az utolsó pontszerző helyen, kopott gumikon „küszködő” Esteban Ocont. Giovinazzi azonban nem engedte el a Jégember, inkább igyekezett fokozni a tempóját.

A márkatársnál azonban így sem tudott gyorsabb lenni. Végül mindketten Ocon mögött értek célba, Räikkönen pedig megjegyezte, bár több pozíciót is nyertek a futamon, bizony többet is kihozhattak volna belőle.

Frédéric Vasseur (Fotó: XPB)

Ami a csapatvezetőt illeti, Frédéric Vasseur bár elismerte, valóban elszalasztottak egy lehetőséget, nem szeretné versenyzőjét hibáztatni. „A török futam a pilóták és a stratégián dolgozók számára is nehéz volt, nehezen tudták kitalálni, mennyit szabad kihozni a köztes abroncsokból” – kezdte a francia szakember. „Próbáltuk kímélni a gumikat. A nyolcas kanyarban is komolyan spóroltunk velük.”

„Egy szakaszon Kimi sokkal jobban nyomta, és látta, hogy így is életben tudja tartani a gumikat. Arra kértük Antoniót, hogy vagy nyomja keményebben, vagy engedje el Kimit. Valószínűleg túl konzervatív volt, de nem akarom hibáztatni” – folytatta.

„Megbeszéltük a dolgot, kicsit el volt veszve azt illetően, mennyire keményen nyomhatja, mennyire keményen támadhat ezekkel a gumikkal. Gyorsabbak is lehetettünk volna, ez biztos, de ő túl konzervatív volt. Elveszítettük a pontot, de nem akarom Antoniót hibáztatni. Megbeszéltük a dolgot, és szerintem tartotta magát a tervhez. Amikor megvolt a lehetőség, hogy nyomhassa, két-három kör kellett neki, hogy megértse, keményebb is lehet” – magyarázta.

Borítókép: Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak