Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vettelék nyerték az F1-esek kosaras büntetőpárbaját

Vettelék nyerték az F1-esek kosaras büntetőpárbaját

ESPN
A versenypálya mellett a kosárpályán is összecsaptak ezen a hétvégén a Forma–1 mezőnyének tagjai. A csapatok büntetőpárbaját az Aston Martin nyerte meg.

Az F1 a hét közepén jelentette be, hogy az Amerikai Nagydíj hétvégéjén rendhagyó együttműködést kezdeményezett az elindításának 75. évfordulóját ünneplő amerikai kosárlabda-bajnoksággal, az NBA-vel. A kosárcsapatok színeibe „öltöztetett” F2-es autókról készített grafikák mellett az austini versenypályán konkrét közös eseményt is szervezett a két sportág.

Korábbi NBA-sztárok (Dikembe Mutombo, Chris Bosh, Sean Elliott, Fabricio Oberto) jelenlétében az F1-es csapatok versenyzői részt vett egy büntetődobó versenyben a paddockon belül kialakított félpályán.

Mindenkinek tíz kísérlete volt, a csapattársak eredményét pedig összeadták. Így lett a legjobb az Aston Martin párosa: Sebastian Vettel és Lance Stroll együtt 9-szer találtak a gyűrűbe az összesen 20 próbálkozásukból.

Fotó: XPB

A német 3, a kanadai 6 büntetőt jegyzett. Ha csak a versenyzők eredményét nézzük, a legsikeresebb egyébként Daniel Ricciardo volt, aki 10 kísérletéből 7-et dobott be. A harmadik helyen Stroll mögött a 6 büntetőt bedobó Mick Schumacher zárt, míg Vettelt Fernando Alonso és Nicholas Latifi is megelőzte 4 jó dobással. A leggyengébb dobónak George Russell bizonyult, aki mind a 10 kísérletét elvétette.

Az Aston Martin versenyzői 20 ezer dollárt nyertek, amit jótékonysági célra fordíthattak. A csapattársak az austini Ann Richards School Foundationt választották, amely fiatal lányok képzését segíti.

Képgaléria:

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak