Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton apja: Lewis és Max nem utálja egymást

Hamilton apja: Lewis és Max nem utálja egymást

Talk Sport
Nem utálják egymást, és még csak elmérgesedett rivalizálásról sem lehet beszélni – Lewis Hamilton apja elmondta, milyennek látta fia Max Verstappen elleni idei csatáját.

Austinnal fejest ugrottunk a Forma–1-es bajnokság hajrájába. Max Verstappen és Lewis Hamilton egész versenyen át tartó kiélezett, színvonalas küzdelmet vívott egymással a múlt vasárnap, és a mostani futam után igencsak fel fognak gyorsulni az események, hiszen a következő hat hétben öt verseny következik, melyek során bajnokot fognak avatni.

Miközben az idei két ütközésük miatt sokan úgy vélik, a két bajnokesélyes rivalizálása elmérgesedett, a viszonyuk pedig fagyos, Lewis Hamilton édesapja, Anthony szerint sokkal jobb a helyzet, mint azt a kívülállók hiszik. Annak ellenére is, hogy Verstappen pénteki rádiózása, melyben „hülye idiótának” nevezte ellenfelét, azt mutatja, nem kedvelik egymást.

„Nem, ez nem igaz” – jelentette ki a Talk Sportnak nyilatkozó Anthony Hamilton. „Ők ádáz ellenfelek. Lewis van ott, ahová Max akar jutni, és Max ott van, ahol Lewis akar lenni.”

„Olyanok, mint két bokszoló, akik a ringbe tartanak. De garantálhatom, hogy amikor vége mindennek, nagy ölelések fognak következni, valamint a nevetések és puszilkodás kettejük között.”

Fotó: XPB

Idősebb Hamilton az „idiótás” megjegyzésben sem lát túl sokat. „Ezt hívják versengésnek. Ha túl barátságos vagy az ellenfeleddel, akkor egy kicsit túlságosan is el fogod venni a lábad a gázról. Elég kicsit hátrébb tekinteni a mezőnyben: a két McLaren- és Ferrari-versenyző sem barátai egymásnak.”

Noha Carlos Sainz és Lando Norris továbbra is országos cimborák, akik rendszeresen golfoznak együtt, így is érthető, Hamilton mire akart kilyukadni. „Ilyen a versenyzés. Amikor a pályán kívül vagytok, barátságosak vagytok, de amikor csatáztok, akkor szerelemben és háborúban mindent szabad” – állapította meg a hétszeres bajnok apja.

Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak