Musorujsag
Élő Eredmények
×

Brawnt lenyűgözte Verstappen versenye

Brawnt lenyűgözte Verstappen versenye

F1
A Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn mindkét bajnokesélyest, Max Verstappent és Lewis Hamilton is dicsérettel illette az amerikai futam után, a holland teljesítményét azonban különösen kiemelkedőnek nevezte.

Az austini futam emlékezetes csatát hozott Hamilton és Verstappen között: a rajtot a címvédő vitte, a győzelmet azonban a rivális, miután tökéletesen végre tudta hajtani a Red Bull bátor taktikáját, kiállása után ellenfele elé került, az utolsó körökben pedig tartani tudta az elsőséget, annak ellenére, hogy a brit gumielőnyben volt vele szemben.

Többen kiemelték, bár Hamilton is meggyőzően versenyzett, Verstappen mestermunkát végzett, hiszen kellően gyors tudott lenni a Red Bull taktikájának végrehajtásához, és kellően óvatos ahhoz, hogy életben tartsa abroncsait. Ezen felül pedig hibátlanul vezetett a nyomás ellenére is.

Így érez a Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn is, aki Verstappen nevezte meg az austini hétvége legjobbjának. „Különösen kiélezett futam volt ez Max számára, hiszen Lewis végig nyomás alatt tartotta” – írta szokásos összegzőjében a rutinos szakember. „A verseny első szakaszában tartotta vele a lépést, miután a rajtnál elveszítette a vezetést.”

Ross Brawn (Fotó: XPB)

„Később ő irányította a versenyt, csodálatosan óvta a gumikat, és az, hogy az 56 kör alatt egyszer sem hibázott, lenyűgöző volt. Az austini egy trükkös pálya. A szervezők remek munkát végeztek, hogy kisimították, de így is nagy kihívást jelent, könnyű rajta hibázni” – folytatta.

Brawn szerint a Red Bull remek munkát végzett, hiszen egy olyan pályán nyertek, amit előzetesen sokan a Mercedesnek adtak volna. A folytatással kapcsolatban kiemelte, már kíváncsian várja, hogy a többi helyszínen is lesznek-e ilyen meglepetések, és hogy a Mercedes is borítani tudja-e a papírformát, például a mexikói hétvégén, ahová a Red Bull érkezik majd favoritként.

„A Red Bull dolgozóival folytatott beszélgetésekből tudom, hogy ezt a pályát ők is Mercedes-pályának tartották, egy olyan hétvégére számítottak, ahol minimalizálni kell majd a veszteségeket. Végül nem ez volt a helyzet, de nagyon közel voltak egymáshoz, ahogyan egész évben. Mexikóban és Brazíliában talán ennek az ellenkezőjét láthatjuk majd. Most a Red Bull érezheti úgy, hogy ezek a helyszínek közelebb állnak hozzá. Ez a bajnokság még nagyon hosszú lesz” – fogalmazott.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA/Shwan Thew) Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA/Shwan Thew)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak