Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egy körön lassú volt az Alpine, Alonso válaszokat vár

Egy körön lassú volt az Alpine, Alonso válaszokat vár

GPFans
A csapat versenyzője, Fernando Alonso reméli, az Alpine talál majd válaszokat az Amerikai Nagydíj hétvégéjén felmerülő kérdésekre, miután kettős kiesésükkel véget ért a tizenöt futam óta tartó pontszerzési széria, és autójuk egy körös tempója egyébként is lassúnak tűnt.

Az Alpine a szezonnyitó Bahreini Nagydíj kivételével az összes 2021-es futamon szerzett pontot, pontokat – az austini viadalig, amikor jó sorozatuk egy kettős kieséssel ért véget. Hétvégéjük ráadásul a hibák nélkül sem volt túl acélos, az edzéseken és az időmérőn ugyanis szemmel látható volt, hogy a versenyzők küzdenek az autóval, és azzal, hogy jó köröket fussanak.

Noha a versenytempót már ütősebbnek érezte, Fernando Alonso a hétvége egészét tekintve csalódott volt az autó teljesítményével, éppen ezért bízik benne, hogy a jövő héten rendezendő Mexikói Nagydíj előtt megoldják a most felmerülő problémákat.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Korábban is mondtam már, úgy éreztem, az autó a versenyen sokkal jobb volt. Vasárnap versenyképesebbnek tűntem” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok. „Határozottan gyorsabb voltam, mint az Alfa Romeo és az Aston Martin, sőt még Cunodánál (Juki) is. Az edzéseken nem voltunk jók, és remélhetőleg erre találunk válaszokat.”

A 49. körben a hátsó szárny meghibásodása miatt kieső Alonso úgy érzi, ha nem kell kiállnia, akkor meghosszabbíthatta volna az Alpine győzelmi sorozatát. „Jó móka volt hátulról indulni, és igyekeztem keményen versenyezve pozíciókat nyerni. Azt hiszem, rajta voltunk a célon” – kezdte.

„A végén egészen közel kerültünk a tizedik helyezéshez. Nyilvánvaló, hogy Kimi (Räikkönen) megpördülésével bekerülhettünk volna a legjobb tíz közé, sőt akár még a kilencedik helyet is megszerezhettük volna. Szóval úgy gondolom, hogy nézve azt, hogy hátulról indultunk, vasárnap tényleg egész jók voltunk” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak