Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Nem vezettem rosszul, Ricciardo lesz egyre jobb

Norris: Nem vezettem rosszul, Ricciardo lesz egyre jobb

Formel1
A csapattárstól Austinban is kikapó Lando Norris a futam kapcsán kijelentette, nem érzi, hogy rosszul vezetett volna, sokkal inkább azért maradt el Daniel Ricciardótól, mert bár az ausztrál éve nehezebben indult, ő még mindig egy nagyon jó versenyző.

Norris nyolcadikként, Ricciardo pedig ötödikként ért célba Austinban, az ausztrál tehát harmadik alkalommal is legyőzte fiatal csapattársát az előző négy hétvégét nézve. Vagyis látható, hogy változik a csapaton belüli erősorrend az év első szakasza után, amikor egyértelmű volt, hogy a brit diktálja a tempót, az ausztrál pedig csak ismerkedik a csapattal, az autóval.

Az austini „verséggel” kapcsolatban Norris a német Formel1-nek nyilatkozva kijelentette, nem érzi, hogy különösebben rosszul szerepelt volna, csupán arról van szó, hogy egy nagyon jó versenyző mellett kell helyt állnia, aki egyre jobban ráérez az autóra.

„Egészen egyszerűen Daniel nagyon jó munkát végzett, és nagyon jól vezetett” – szögezte le a fiatal versenyző. „Az időmérőn előtte voltam, egészen az utolsó próbálkozásokig, ott sajnos elkövettem egy hibát, egy elég nagy hibát. Gondolom sokan megdöbbentek és arra gondolnak, ó, Lando rosszul vezet, pedig nem. Daniel egy nagyon jó versenyző.”

Daniel Ricciardo, Carlos Sainz és Lando Norris (Fotó: XPB)

Hátrányával kapcsolatban megjegyezte, feltehetően az sem segíti, hogy ő még mindig egy régi erőforrással megy, míg Ricciardo már Törökországban megkapta az új erőforrást. „Ez nem válik előnyömre, az tény. De nem akarok ezzel takarózni. Daniel egyszerűen jó munkát végez” – mondta.

Ami a csapat helyzetét illeti, előnyük már csak három és fél pont a Ferrarival szemben a bronzéremért zajló küzdelemben, a vörösök pedig ütőképesebbnek tűnnek, mióta mindkét versenyzőjük megkapta a továbbfejlesztett erőforrást. Nem meglepő tehát, hogy Norris kemény végjátékra számít a két istálló csatájában.

Éppen ezért úgy érzi, Ricciardo formajavulása a lehető legjobbkor jön a McLaren számára. „Nehéz volt magunk mögött tartani a Ferrarit, amikor még csak kereste a tempóját. Most viszont itt van, megjött, szóval sokkal hatékonyabban segíthetjük egymást a futamokon. Ez sokat segít, és egy kicsit enyhíti a tempóelőnyüket, amivel jelenleg rendelkeznek” – utalt a Ferrarira.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak