Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rosberg inkább Hamilton bajnoki címét jósolná

Rosberg inkább Hamilton bajnoki címét jósolná

Sky
A korábbi csapattárs és bajnoki rivális, Nico Rosberg inkább Lewis Hamiltonra tenné a pénzét az idei világbajnoki küzdelemben, mondván a rutinos címvédőt nagyon nehéz legyőzni; valahogy mindig ő lesz a győztes a csaták végén.

Öt verseny maradt hátra a kiemelkedően izgalmas 2021-es szezonból, a két bajnokesélyes közötti különbség pedig továbbra is elenyésző: Max Verstappen vezet tizenkét ponttal. Ami a jóslatokat illeti, a holland austini sikere után többen jelezték, inkább őt tartják favoritnak, hiszen jó formában van, kevesebbet hibázik és az előny is nála van.

Nico Rosberg ennek ellenére úgy gondolja, 2021 világbajnoka is Lewis Hamilton lehet (aki abban az esetben, ha valóban felér a csúcsra, a Forma–1 történetének egyetlen nyolcszoros bajnokává válik), a brit ugyanis általában megnyeri a kiélezett csatákat is.

Nico Rosberg és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Én valahogy most mégis Lewis felé hajlanék” – felelte a német, amikor arról kérdezték, szerinte ki lesz a végső győztes. „A tapasztalata miatt, és azért, mert általában mindig ő nyer a végén. Nagyon nehéz legyőzni őt, és én valamiért úgy gondolom, hogy még mindig képes lehet rá (hogy világbajnok legyen)” – tette hozzá.

Kiemelte, függetlenül attól, mi lesz az eredmény, ő élvezettel figyeli az idei szezont, és lenyűgözőnek tartja, mennyire kiélezett a küzdelem Hamilton és Verstappen között egész évben. „Az autók egyformák, a versenyzők egy szinten vannak, egy ligában játszanak. Most senki sem tudja tartani velük a lépést. Nagyon szoros lesz ez a csata az utolsó versenyeken is. Nagyon sok dolog fog még történni” – jósolta a 2016-os világbajnok.

Hamiltont egyébként világbajnoki küzdelemben legutóbb pont Rosberg tudta legyőzni egy szintén az utolsó pillanatig kiélezett küzdelemben. Akkor azonban ők ketten csapattársakként küzdöttek, most viszont a két esélyes két eltérő alakulatot képvisel, aki sokak szerint plusz ízt ad az összecsapásnak (ami így a két istálló között is intenzív).

Lewis Hamilton (Fotó: Price / XPB Images)
Borítókép: Lewis Hamilton(Fotó: XPB)

További tartalmak