Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon szerint változtatni kell az austini pályán

Ocon szerint változtatni kell az austini pályán

GPFans
Miután egy, feltehetően az egyenetlenségekhez köthető hiba miatt kellett feladnia a futamot, mérnökei pedig a hétvége során többször is megkapták a „vörös riasztást” a szokottnál nagyobb terhelés miatt, Esteban Ocon kijelentette, változtatni kell az austini pálya felületén.

Már a hétvége előtt az austini pálya állapota szolgáltatta az egyik legfőbb beszédtémát, a MotoGP-versenyzők ugyanis október eleji hétvégéjük alatt és után is komoly kritikával illették azt. Noha a Forma–1-esek számára nem jelentett olyan komoly veszélyt a sok bukkanó és egyenetlenség, azért így is voltak, akik pórul jártak miattuk.

Például az Alpine versenyzői: Esteban Ocon egy, az autó hátuljával kapcsolatos probléma miatt esett ki, a csapattárs, Fernando Alonso pedig a hátsó szárny hibája miatt. Gyaníthatóan mindkettőnek köze volt a pályahibákhoz.

A Red Bullnak is meggyűlt a baja az egyenetlenségekkel; miután Max Verstappen hátsó szárnyán repedéseket fedeztek fel, mindkét autón le kellett cserélni ezt az elemet. De több alakulatnak is változtatni kellett a beállításokon, hogy a felfüggesztés meg tudjon birkózni az egyenetlen austini aszfalttal.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„Megbízhatóság szempontjából a határon vagyunk” – jelentette ki Ocon, amikor arról kérdezték, elfogadóhatónak tartja-e a pálya állapotát. „Ha még teszünk egy lépést ebbe az irányba, akkor szerintem az autók tényleg elkezdenek problémákkal küzdeni. Ha lassabban mégy, nincs gond, de ha gyorsítasz, nagy ütések érik a padlót és a felfüggesztést.”

„A mérnökök látták a vörös jelzést a nagyobb terhelés miatt, és ezt elvileg nem szabadna látniuk. Azt hiszem, dolgozni kell még a pályán a következő futam előtt” – folytatta a francia, kinek csapata szemmel láthatóan küszködött az austini hétvégén. Főleg az edzéseken.

Amikor ez került szóba, Ocon elárulta, bár tudták, hogy Austin nem az ő pályájuk, ilyen komoly küszködésre azért nem számítottak. „Nyilván nem számítottunk arra, hogy ennyire szenvedős lesz. Az edzéseken végig küszködtünk, de azért egyre jobbak lettünk. Az időmérőre sokat javultunk, de annyira mégsem voltunk jók. A futamon aztán újra nehezebb volt, szóval ki kell elemezni a helyzetet, és erősebben kell visszatérnünk. A pálya sajátos, durva, göröngyös a többihez képest. Szóval több szempontból is meg kell vizsgálni” – fogalmazott.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak