Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton: Szeretném, ha Russell lenne a következő brit bajnok

Hamilton: Szeretném, ha Russell lenne a következő brit bajnok

The Race, Auto Motor und Sport
Biztosra veszi Lewis Hamilton, hogy egy „harapós” George Russell érkezik mellé a Mercedeshez. Bár le akarja őt győzni, szeretné is neki átadni a stafétát – mind a Mercedesnél, mind britként.

Az utolsó két idei versenyen még Max Verstappen lesz a fő ellenfele Lewis Hamiltonnak a fiatal versenyzőgenerációból, 2022-ben viszont a Mercedes versenyképességétől függetlenül akad majd egy új kihívója: George Russell. A Williamsnél három szezont lehúzó britet sokan tekintik Hamilton potenciális utódjának, és a Mercedes sem titkolja, hogy előléptetésében a jövőépítés is meghatározó szerepet játszott.

Hamilton elismerte, nem számít könnyű helyzetre Russell mellett, de ez csak a versengésre vonatkozik, nem a kapcsolatukra. „George egy tisztelettudó, rendkívül tehetséges fiatalember, és szerintem már most megvan a nagy tisztelet. Jelenleg szerintem megvan a megfelelő egyensúly. De gyors akar lenni, és tudom, hogy meg akarja majd mutatni ellenem, és nyerni akar. Mindent meg akar tenni, amit az ember új szerepbe kerülve akar” – mondta Hamilton a leendő csapattársáról.

Ő azt várja Russelltől, amit 2007-ben önmagától várt fiatal újoncként a kétszeres világbajnok Fernando Alonso csapattársaként a McLarennél: harapós hozzáállást, lendületes kezdést.

„Emlékszem, amikor Alonso csapattársa voltam, természetesen már az első versenyen le akartam győzni őt, szóval ugyanerre a mentalitásra számítok George-tól is. Nem is lenne igazi győztes, ha nem így lenne. Szóval ilyen mentalitással érkezik”

– vélekedett.

George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Magáról eközben már úgy gondolja, más élethelyzetben van, így mást érez fontosnak is. Habár nem szeretne alulmaradni honfitársával szemben, hosszú távon szeretné, ha sikeressé válna, és ő lehetne az utódja. „Én már más helyzetben vagyok. És nagyon szeretném látni a sikerét.”

„Eljön majd a pont, amikor egyszer nem akarom folytatni ebben a sportágban, és ő a csapattársam, ő lesz a következő brit, akit szeretnék bajnoknak látni.”

„Szóval miközben egymással fogunk versenyezni, és én akarok lenni az első számú, én akarok nyerni a pályán, remélem, hogy jó hatással lehetek majd rá annak kapcsán, ahogyan a csapaton belül viselkedik. Például amikor időt kell szakítania a mérnökökre, vagy az adatelemzésre, vagy ahogyan a pályán vezet.”

Borítókép: Lewis Hamilton és George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak