Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Amikor a pénz írja a szabályokat…” – Giovinazzi dühös az Alfára

„Amikor a pénz írja a szabályokat…” – Giovinazzi dühös az Alfára

Antonio Giovinazzi/Twitter
Csalódottan és dühösen kommentálta elküldésének hírét az Alfa Romeo versenyzője, Antonio Giovinazzi. Utódja szerinte a pénzének köszönheti a helyét.

2018 szeptembere óta egy gyerekkori fotó köszön vissza arra, aki felkeresi Antonio Giovinazzi oldalát a Twitteren. Az a vörös mini-Ferrari volánját fogó kisfiú három éve hirdeti, hogy az időközben felnőtt énje az álmát éli. Az olasz most ugyanezen fotó újbóli megosztásával kommentálta annak hírét, hogy az Alfa Romeo véget vetett ezen álmának.

Csapata kedden erősítette meg, hogy Giovinazzinak az év végén távoznia kell, miután új versenyzőjük a Csou Kuan-jü lesz. A szóbeszéd szerint az F1 történetének első kínai versenyzője a tehetségén túl 25-30 millió dollárt is kínál Hinwil számára, ami az ázsiai térségben rejlő piaci potenciállal együtt nehezen visszautasítható ajánlat volt az Alfa Romeo számára.

Giovinazzi az említett fotó mellett olaszul reagált a fejleményekre, és egyértelművé tette, csalódottá teszi, hogy csapata a pénz mellett tette le a voksát…

„A Forma–1 tehetség, gép, kockázat és sebesség. De tudjuk, amikor a pénz írja a szabályokat, kegyetlen tud lenni.”

„Úgy hiszem, hogy kicsiben nagy sikereket értünk el a maga módján. Ez az első fotóm egy F1-essel. Az utolsót még nem készítették el” – tette egyértelművé, hogy nem adta fel végleg az F1-es álmát.

Az olasz versenyző összesen 59 futamot teljesített az Alfa Romeóval az elmúlt három szezonban. Legjobb eredményét egy 5. pozíció jelenti tavalyról Interlagosból. Miközben 2019-ben a Jarno Trulli óta első olasz F1-es lett, távozásával hazája ismét versenyző nélkül marad a királykategóriában. Ezt érezhetően a hazai sajtó is nehezen viseli, hiszen az utóbbi hetekben több F1-es lapjuk is élesen bírálta az Alfa Romeót amiatt, hogy új kínai versenyzőjükkel a szponzorpénzekre hajt, és nincs tekintettel arra, amit Giovinazzi az elmúlt három évben nyújtott nekik.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

Nem Giovinazzi volt azonban az egyetlen csalódott versenyző az Alfa bejelentése után. Théo Pourchaire-t, a Sauber utánpótlás-akadémiájának F2-ben szereplő tagját ugyancsak esélyesként tartották számon az Alfa Romeo ülésére. Ő is a közösségi oldalán reagált a bejelentésre.

„A motivációm változatlan. Szeretnék köszönetet mondani minden embernek, aki minden nap támogat. Elképesztőek vagytok! Szükségem lesz a biztatásotokra az utolsó két F2-es hétvégén is! Mindent bele fogok adni, hogy ne okozzak nektek csalódást” – írta.

Pourchaire jelenleg 58 pontos hátránnyal az 5. helyen áll a Forma–2-es bajnokságban, és még van esélye a második helyen tanyázó Csou Kuan-jü legyőzésére. Neki a mostani az első éve az F2-eseknél, így ideje még lesz az F1-be kerülésre. A szóbeszéd szerint az Alfa Romeo azért is tervez egyelőre csak egy évre Csouval, mert szeretné nyitva hagyni az ajtót Pourchaire előtt 2023-ra.

Borítókép: Antonio Giovinazzi (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak