Musorujsag
Élő Eredmények
×

Már megvan Giovinazzi új csapata és kategóriája

Már megvan Giovinazzi új csapata és kategóriája

Antonio Giovinazzi
Az Alfa Romeótól távozni kényszerülő Antonio Giovinazzi közösségi oldalán már be is jelentette, hol folytatja versenyzői pályafutását: az olasz a következő szezonban a Forma–E-ben erősíti majd a Dragon Penske-istállót.

Ahogyan azt a csapat ígérte, november 16-án megérkezett a bejelentés az Alfa Romeo 2022-es pilótapárosáról, ebből pedig kiderült, hogy Antonio Giovinazzinak jövőre már nem lesz helye az alakulatnál. Ami a folytatást illeti, az olasz korábban úgy nyilatkozott, még nem tudja, hol versenyez, ha kikerül az F1 mezőnyéből.

Úgy tűnik azonban, mégis volt egy B-terv, hiszen Giovinazzi nagyon gyorsan bejelentette, hol folytatja versenyzői pályafutását. Hogy a következő bajnokság, ahol bizonyítani próbál a Forma–E lesz, azt közösségi oldalán hozta nyilvánosságra.

Antonio Giovinazzi (Fotó: Alfa Romeo)

A huszonhét éves versenyző a Dragon Penske-istállótól kapott lehetőséget, amit rövid üzenetében izgalmasnak, kihívást jelentőnek és felvillanyozónak (itt humorosan arra utalt, hogy az elektromos autókkal futó Forma–E-ben folytatja) tart. Megjegyezte, már most izgatottan várja, hogy elkezdhesse karrierje új, várhatóan szórakoztató fejezetét.

A Race információi szerint Giovinazzit tárt karokkal várják a Forma–E-ben, hiszen még a sorozat ügyvezetője, Alejandro Agag is lobbizott azért, hogy amennyiben kiszorul a Forma–1-ből, náluk folytassa versenyzői pályafutását.

Ami a Forma–1-es kalandot illeti, azt egyelőre nem tudni, a királykategóriában szerződtetik-e tesztversenyzőnek; egy ilyen pozícióra a Ferrarinál minden bizonnyal lenne esélye, amennyiben a vörösök továbbra is támogatják őt (erről egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés egyik félőtől sem).

Antonio Giovinazzi (Fotó: Alfa Romeo)
Borítókép: Antonio Giovinazzi (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak