Musorujsag
Élő Eredmények

Legnagyobb riválisa vette védelmébe az Alfa Romeo új versenyzőjét

Legnagyobb riválisa vette védelmébe az Alfa Romeo új versenyzőjét

RaceingNews365
Forma–2-es bajnoki riválisa, Oscar Piastri vette védelmébe az Alfa Romeo által szerződtetett Csou Kuan-jüt, aki számos negatív megjegyzést kapott a közösségi médiában, miután az olasz csapat leigazolta őt.

Hosszú hetekig kérdéses volt, ki lesz Valtteri Bottas csapattársa az Alfa Romeónál, a Katar Nagydíj előtt azonban kiderült, a csapat választása a Forma–2 pontversenyében jelenleg második helyen álló Csou Kuan-jüre esett. Ő Antonio Giovinazzi helyét veszi át, aki menesztése után erősen utalt arra, hogy a választásban a pénz kulcstényező volt, az F1 pedig néha emiatt igen „kegyetlen” tud lenni.

A kínai versenyző szerződtetését követően számos negatív megjegyzést kapott a közösségi médiában, ezek pedig többnyire azzal voltak kapcsolatosak, hogy „támogatóinak köszönhetően jóformán bevásárolta magát” a királykategóriába.

Csout F2-es bajnoki riválisa, Oscar Piastri (aki a hírek szerint szintén versenyben volt az Alfa Romeo üléséért) vette azonnal védelmébe. „Elég sok időt töltöttem vele a gyárban, az edzőteremben és így tovább” – kezdte az ausztrál, akinek a pályán kívül is volt lehetősége jobban megismerni ellenfelét, hiszen mindketten a Renault akadémiáján nevelkedtek.

Csou Kuan-jü és Oscar Piastri (Fotó: XPB)

„Elég sok negatív megjegyzést kapott a közösség oldalakon, és ha őszinte akarok lenni, ezek nagy része eléggé igazságtalan. Oké, mind tudjuk, hogy van mögötte némi anyagi támogatás, de nem áll rosszul. Második a bajnokságban, ugyanannyi győzelme van, mint nekem, az év első felében vezette is a bajnokságot, szóval egészen biztos, hogy nem érdemtelenül érkezik a mezőnybe” – tette hozzá a fiatal pilóta, aki két fordulóval a szezon vége előtt vezeti az F2-es tabellát.

Ami a folytatást illeti, Piastri szerint Csou számára komoly kihívást jelent majd, hogy a rutinos és már bizonyított Bottas mellett kell helyt állnia, de megjegyezte, a kínai képes jó munkát végezni, tehát bizonyíthat. „Nehéz dolga lesz, mert szerintem Valtteri egy nagyon erős csapattárs. De izgatottan várom, hogyan megy majd, szerintem elég jó munkát fog végezni” – mondta.

Piastri 2022-ben az Alpine tesztversenyzője lesz, a versenyzési lehetőségről tehát lecsúszott, helyzetével azonban így is elégedett. „Persze szerettem volna a rajtrácson lenni, de ahogyan a dolgok alakultak, a legjobb forgatókönyv ez, hogy tartalékversenyző lettem. Az első célom az volt, hogy profi versenyző legyek, és ez legyen a munkám, ami a következő évtől így is lesz. Izgatott vagyok, mert ez már összejött. Nyilvánvaló, hogy még nem ez a végső cél, de izgatott és büszke vagyok, hogy ideáig jutottam. Nem küzdöttünk anyagi gondokkal, de nem volt annyi támogatásom, mint néhányaknak, szóval a tehetségem és az eredményeim alapján megkapni ezt a lehetőséget olyasmi, amire igazán büszke lehetek” – zárta gondolatát.

Oscar Piastri (Fotó: Alpine/XPB)
Borítókép: Csou Kuan-jü (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak