Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Schumacher jó hangulatot teremt, és nem játssza meg magát”

„Schumacher jó hangulatot teremt, és nem játssza meg magát”

F1-Insider
Főnöke értékelte Mick Schumacher első idényét, és elárulta, mi az az apjával közös vonása, ami az egész csapatra is hatással van.

Mivel az autóját egész évben nem fejlesztő Haasnál mutatkozott be, Mick Schumacher nem kapott sok esélyt arra, hogy igazán letegye a névjegyét a Forma–1-ben. A kötelezőt viszont teljesítette első évében: rendszerint gyorsabb a csapattársánál, és volt pár kiugrónak mondható eredménye, ami a Haas mércéjével mérve idén Q2-be jutást és egy-két ellenfél legyőzését, megszorongatását jelenti.

Főnökét, Günther Steinert megkérdezték, ő hogyan értékelné a német első idényét. „Nem vagyok osztályfőnök, és nem is szeretek osztályozni. Mick nagyon szép fejlődésen ment keresztül idén, és elégedett kehet azzal, amit tanult. Szerintem jól felkészült 2022-re. Nyilván lesznek még hibák. Mick csak huszonkét éves, még mindig nagyon fiatal, és a Forma–1 egy nagyon nehéz világ, nemcsak a vezetés szempontjából. Összességében nagyon jó munkát végez, és ezért is hiszem, hogy jó úton jár” – értékelte versenyzőjét az F1-Insidernek nyilatkozó olasz.

Schumacher erősségeiről is kérdezték.

„Mick jól megérti, hogy hol állunk. Nem frusztrálta az idei év, kezdettől fogva tudja, hogy mire számíthat. Gondoskodik róla, hogy pozitív legyen a hangulat az egész csapaton belül, és az ő környezetében is.”

„Azt mondja: fiúk, ez kemény év, de minden hétvégén tanulunk valamit, és minden hétvégével jobbak leszünk. Ez jó hangulatot teremt a csapatnál” – mesélte.

Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

Steiner szerint ez közös vonása Micknek az édesapjával, a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel.

„Én sajnos nem dolgoztam Michaellel, de a ferraris motormérnökeink azt mondják, Michael pont ugyanilyen volt. Mick ezt az egészet nagyon őszintén csinálja. Nem játssza meg magát, a srácok elfogadják, és nagyon szeretik őt ezért. Igazán mögötte állnak. És jó látni ezt, különösen egy ennyire nehéz évben, amin most megyünk keresztül.”

Hogy eközben a versenyzés szempontjából voltak megingások, azt Steiner normálisnak tartja. „A határ keresése és néha a túllépése a tanulási folyamat része. Ha a tanulásnak nem lenne ára – és itt most nem az anyagiakat értem –, akkor mindenkinek menne. A Forma–1-ben idővel ki kell tapasztalni, hol vannak a határok.”

Schumacher nemrég egy interjúban azt mondta, végső célja az F1-ben a világbajnoki cím. főnökét megkérdezték, mennyire érzi ezt reális célkitűzésnek a versenyzője részéről. Szerinte nem korai ilyesmiről beszélni. „Nem csak azért van itt, hogy meglegyen a húsz versenyző. Azért van itt, hogy világbajnok legyen. Ehhez mindig a megfelelő időben a megfelelő helyen kell lenni. Minél jobb valaki, annál nagyobb erre az esélye, és helyes döntéseket is kell hoznia, valamint a megfelelő csapatnál kel lennie, amely a legjobb autót biztosíthatja.”

„Micknek minden adottsága megvan, hogy világbajnok legyen, még úgy is, hogy ezt teljes biztonsággal nem lehet még kijelenteni. Én hiszek benne. Megvan a motivációja ehhez, világbajnok akar lenni, és ez is fontos” – állapította meg Steiner.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Haas)

További tartalmak