Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen fő célja a bajnoki cím, de nem hagyja abba a megszerzése után

Verstappen fő célja a bajnoki cím, de nem hagyja abba a megszerzése után

BBC
A bajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen kijelentette, a fő cél számára az, hogy egyszer felérjen a csúcsra, onnantól kezdve ugyanis annyira már nem fogja izgatni, hány bajnoki címet szerez. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy, a Nico Rosbergéhez hasonló visszavonulásra készül.

Mióta debütált a királykategóriában, Max Verstappent kitüntetett figyelem övezi, hiszen számos szakértő, rivális és egykori versenyzőt őt kiáltotta ki a következő évek legnagyobb tehetségének. Azt, hogy valóban helye van a mezőny legjobbjai között, az elmúlt években számtalanszor bizonyította, idén pedig esélyt kapott arra, hogy a bajnoki címért harcoljon.

Többen úgy érzik, győzelme esetén az első trófeát szerezheti majd meg a sok közül, képességei alapján ugyanis többszörös bajnok is lehet. Ő maga azonban a BBC-nek nyilatkozva egyértelművé tette, nem motiválja a rekorddöntés, utolsó és legnagyobb célja az, hogy bajnok legyen.

Persze ez nem jelent egyet azzal, hogy ha elhódítja a címet, Nico Rosberghez hasonlóan rögtön hátat fordít az F1-nek, az viszont nem fogja nyomasztani, hány bajnoki címmel a zsebében vonul majd vissza. „A Forma–1-ben nem igazán számít, hány bajnoki címet szerzel” – jelentette ki, amikor arról kérdezték, miben változnának a céljai, ha 2021 végén bajnok lenne.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Akkor megvan, akkor kész vagy, és akkor nem számít már, hogy mennyit nyersz, mert egyet már megnyertél. Természetesen mindig próbálok többet nyerni, de ha sikerül, akkor megvan, ez a végső cél” – folytatta határozottan.

„Természetesen nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy elérjem ezt a cél, utána pedig, ha sikerült már sokkal kisebb lesz a nyomás” – jegyezte majd, majd azt is elhintette, ha megvan az első cím, felszabadultabban akar vezetni, és azon is elkezd majd gondolkodni, mihez kezdjen akkor, amikor egy nap befejezi a versenyzést.

„Az egyértelmű, hogy nagyon jól fogok szórakozni a vezetéssel, aztán talán az ember elkezdhet azon is gondolkodni, milyen célokat lehet elérni az F1-en kívül” – fogalmazott a holland, kinek egyik nagy vágy az, hogy részt vegyen a Le Mans-i 24 óráson, édesapjával közösen.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

 

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak