Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Haasszal tesztel a Ferrari védence

A Haasszal tesztel a Ferrari védence

Haas
A Ferrari versenyzői akadémiáján edződő, jelenleg a Forma–2-es bajnokságban versenyző és ott a tabella harmadik helyen álló Robert Shwartzman tesztelheti a Haas autóját a 2021-es szezonzárót követő gumiteszten.

Az orosz versenyző tavaly debütált az F2-es szériában és vált azonnal az élmezőny egyik tagjává; négy futamgyőzelmet szerzett és negyedik lett a bajnokságban (amit tapasztaltabb csapattársa, az azóta már az F1-ben versenyző Mick Schumacher nyert). Shwartzman idén is komoly tényező a bajnokságban, hiszen két győzelmével harmadik a szériában.

Az, hogy a királykategóriában 2022-ben sem lesz helye, már korábban eldőlt, hiszen mind a tíz istálló kiválasztotta már pilótapárosát. Arra viszont jó esélye van, hogy pénteki versenyzőként több hétvégén is részt vegyen – akár a Ferrari egyik partnercsapatánál.

Robert Shwartzman (Kép: F2/Twitter)

Például a Haasnál, ahol a 2021-es szezonzáró utáni gumiteszten már biztosan lehetőséget kap. „Ez lesz az első tesztem a Haasszal, és már nagyon várom, hogy megismerkedjem egy új csapattal, egy új környezettel, és hogy minél többet tanuljak tőlük” – fogalmazott a fiatal versenyző. „Hihetetlen, hogy egy másik F1-es csapattól is lehetőséget kapok. Már várom, hogy velük dolgozzak” – tette hozzá.

A Haas csapatvezetője, Günther Steiner megjegyezte, nagyra tartja a Ferrari orosz védencét, aki tavaly Schumacherrel és az istálló másik versenyzőjével, Nyikita Mazepinnel küzdött, és állt helyt ellenük, így tehát nagyjából vannak elképzelései arról, milyen szintet képvisel.

„Egyértelműen megmutatkoznak a képességei, ha megnézzük, hogyan teljesített az előző években. Főleg a tavalyi újoncévében az F2-es szériában, amikor olyan versenyzőkkel küzdött, mint a mi pilótáink, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin” – nyilatkozta a tapasztalt szakember. „Örülünk, hogy lehetőséget adhatunk neki arra, hogy Forma–1-es autóval vezessen és már alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk vele a teszten” – folytatta.

Robert Shwartzman (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Shwartzman (Fotó: Ferrari)

További tartalmak