Musorujsag
Élő Eredmények
×

A McLaren csapatvezetője úgy érzi, riválisai túl messzire mentek

A McLaren csapatvezetője úgy érzi, riválisai túl messzire mentek

Autosport
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl úgy érzi, a Red Bull és a Mercedes főnökei túl messzire mennek a bajnoki küzdelem hevében elhangzó szócsatákkal. A szakember főleg Christian Horner az egyik sportbírónak célzott megjegyzését érezte tiszteletlennek.

Az egész évben szoros és feszült bajnoki küzdelem legnagyobb pályán kívüli összecsapásai nem Lewis Hamiltonhoz és Max Verstappenhez, hanem a Mercedes és a Red Bull csapatvezetőihez, Toto Wolffhoz és Chirstian Hornerhez köthetők. Kettejük „küzdelme” a végjátékban még kiélezettebbé vált, és várhatóan az is marad az utolsó két hétvégén.

Azt, hogy a helyzet feszült, jól mutatja, hogy Horner legutóbb az egyik sportbírónak is odaszólt, miután Verstappen rajtbüntetést kapott a sárga zászlók figyelmen kívül hagyása miatt. A McLaren csapatfőnöke ezzel kapcsolatban jegyezte meg, az utóbbi hetekben a riválisok túl messzire mentek.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

Kiemelte, tőlük nem hallhatnánk hasonlót, ahogyan azt is aláhúzta, a riválisok a feszült küzdelem során is mutathatnánk több tisztelet egymás és az F1 iránt. „Ha megnézzük az eseményeket, nyilvánvaló, hogy nagy a tét” – kezdte a német szakember. „Ez a csata más, mint ami hátrébb zajlik, amiben mi veszünk részt, és bizonyos mértékig ez jó a sorozatnak meg a szurkolóknak is, hiszen végső soron az F1-nek szórakoztatónak kell lennie.”

„Úgy gondolom, hogy olyan megjegyzések tőlünk még hasonló helyzetben sem jönnének, amilyeneket az elmúlt hetekben hallottunk. Nagyon fontos, hogy megőrizzük a versenytársak, az FIA és az F1 iránti tiszteletet, függetlenül attól, hogy a győzelemért harcolsz, vagy utolsó vagy. Együtt veszünk részt ebben a sportban, fontos, hogy tiszteljük az önkénteseket, sportbírókat is, akik segítenek abban, hogy megrendezhessük a versenyhétvégéket” – folytatta.

A hétvége után az FIA sportigazgatója, Michael Masi is egyértelművé tette, az FIA védeni fogja a sportbírókat és nem tolerálja, ha valaki tiszteletlen velük. „Nem szabad senkit sem támadni. Különösen nem úgy, hogy több ezer önkéntes sportbíró dolgozik a világban, sok időt áldoz erre. Nélkülük nem is működhetne ez a sportág, ami oly sokak szívéhez közel áll. Mindannyian sok időt szentelnek ennek, és nélkülük nem működhetne az egész. Erre sokan nem gondolnak. Én minden önkéntes alkalmazottunkat védelmezni fogom a világ minden pályáján, és nem fogadjuk el az efféle kritikákat” – fogalmazott az ausztrál.

Borítókép: Toto Wolff és Christian Horner (Fotó: XPB)

További tartalmak