Musorujsag
Élő Eredmények
×

Barcelona öt évvel hosszabbíthat

Barcelona öt évvel hosszabbíthat

DAZN
Spanyol sajtóhírek szerint biztosítottá válhat a barcelonai verseny sorsa, a helyi kormányzat ugyanis elszánta magát a Forma–1-gyel való szerződéshosszabbításra. Az új egyezség további öt évre szólhat.

Az elmúlt években többször felmerült, a Forma–1 új otthont kereshet a Spanyol Nagydíjnak, vagy abban az esetben, ha egyik jelölttel sem sikerül megegyezni, az esemény akár ki is eshet a menetrendből. A legfrissebb hírek szerint azonban véget érhetnek a barcelonai helyszín körüli bizonytalanságok, a katalán kormány ugyanis beállt a futam ügye mögé.

A DAZN Forma–1-es szakírójának, Albert Fabregának az információi szerint az új szerződés öt évvel biztosan meghosszabbítja Barcelona királykategóriás „pályafutását”, a helyi kormány pedig már rá is bólintott ennek aláírására.

Fotó: XPB

Ami a jelenlegi helyzetet illeti, Barcelona 2021 elején mindössze egy évvel hosszabbított szerződést a Forma–1 vezetőivel, 2022-ben tehát biztosan ellátogat még a mezőny a katalán helyszínre – és ha igazak a hírek, öt további évig is így tesz majd.

Az utóbbi években több kritika is érte a helyszínt, mondván a „nem túl izgalmas” vonalvezetés miatt maguk a versenyek sem szoktak a legélvezetesebbek lenni. Az illetékesek igyekeznek ezekre a kritikákra is reagálni, és mindent megtesznek, hogy kisebb-nagyobb módosításokkal feldobják a nyomvonalat, több lehetőséget adva az akciózásra.

A 2022-es futammal kapcsolatban egyébként felmerült, az izgalmak fokozása végett akár sprinthétvégét is tarthatnak. Erről hivatalos bejelentés még nem érkezett, a hírek szerint azonban az F1 hat ilyen hétvégével (tehát kétszer annyival, mint idén) számol az új idényben.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak