Musorujsag
Élő Eredmények
×

Button nem tippel, csak élvezni akarja a hajrát

Button nem tippel, csak élvezni akarja a hajrát

Sky
A 2009-es világbajnok, Jenson Button nem akarja megtippelni, ki nyeri Max Verstappen és Lewis Hamilton összecsapását, csak élvezni szeretné az utolsó két hétvégét és a „világ két legjobb autóversenyzőjének” csatáját.

Brazíliában ismét fordulatot vett a 2021-es bajnoki csata, amikor az időmérőről kizárt Lewis Hamilton először a sprinten, majd a vasárnapi futamon is látványos felzárkózást mutatott be, győzelmével pedig csökkentette a Mexikóban domináns győzelmet arató Max Verstappen előnyét. Egy héttel később Katarban még tovább olvadt ez a fór, miután Hamilton szállított egy domináns hétvégét.

Két futammal a szezon vége előtt tehát az a kérdés, lesz-e újabb fordulat, talál-e ismét megoldást a Red Bull a Mercedes formajavulására, vagy a csillagosok átmentik lendületüket és folytatják diadalmenetüket.

A napokban számos szakértő, rivális és korábbi versenyző tippelt már arra, ki emelheti majd magasba a bajnoki trófeát, míg vannak olyanok is, akik csak élvezni akarják azt. Közéjük tartozik Jenson Button is, aki a Sky Sports műsorában arról beszélt, nem akar jóslatokba bocsátkozni, csak figyelni a jelenkor két klasszisának meccsét.

Jenson Button (Fotó: XPB)

„Eléggé izgalmas, nem?” – kezdte a 2009-es bajnok. „Két futam van hátra, nyolc pont a különbség, és itt van kettő a világ legjobb autóversenyzői közül, akiket eddig láthattunk a Forma–1-ben. Nagyon szoros a helyzet, és nem tudjuk, melyik autó lesz gyorsabb a következő futamon.”

„A szaúdi pálya az eddig látottak alapján izgalmasnak tűnik. Nagyon gyors lesz, és nem lesz lehetőség a hibázásra a korlátok között, melyek csak még jobbá teszik a helyszínt” – folytatta a brit klasszis, aki bár nem akar tippelni, azt azért megjegyezte, a Mercedes valóban lendületbe jött.

„Még mindig nem tudnék tippelni, és ez is elképesztő. Igazából fogalmam sincs, mit mondhatnék. Mindketten remek munkát végeznek, és mindkét csapat remek munkát végez. Most úgy tűnik, a Mercedes van fölényben, de a következő pálya eléggé más lesz. És aztán ott lesz a szezonzáró Abu-Dzabiban. Ott sem tudjuk, mire számíthatunk, mit várhatunk a megváltoztatott vonalvezetéstől” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak