Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jutalomrendszerrel motiválná a Haas alkalmazottait Mazepin apja

Jutalomrendszerrel motiválná a Haas alkalmazottait Mazepin apja

Motorsport
Külön jutalmazó rendszerrel motiválná és tartaná egyben a Haas csapatát Nyikita Mazepin szponzor édesapja. Az Uralkali vezetője még a saját F1-es csapatról sem tett le.

Egy könnyezős interjúja kapcsán Nyikita Mazepin nemrég arról beszélt, azért él nehéz időket mostanság a Haasnál, mert több csapattársáról is kiderült, hogy távozni fog a következő idényben. Egyik kollégáját már Mexikóban elbúcsúztatták, ám elmondása szerint többen úgy döntöttek, hogy miután 2022-ben 23-ra nő a versenyek száma, családi okokból inkább váltanak, míg olyanok is voltak, akik pénzügyi okok miatt fordítanak hátat a mezőny legkisebb gárdájának.

E helyzetet látva Mazepin édesapja egy külön szisztémát dolgozott ki a Haasszal, melynek keretében jutalmakat ígér a csapat dolgozóinak a rekordhosszú 2022-es idényre. A Haas főszponzorának, az Uralkalinak az első embere így próbálná egyben tartani a csapatot.

„A jelenlegi szerződés olyan, amilyen, viszont a következő évre további megállapodásokat kötünk, önkéntes alapon, hogy maradásra ösztönözzük az alkalmazottakat, valamint hogy jobban belefolyjunk ebbe, és lássuk, ha nehézzé válik huszonhárom versenyen keresztül gondoskodni az autókról, valamint huszonhárom országba utazni”

– nyilatkozta Dmitrij Mazepin az orosz Match TV-nek.

„Az emberi tényező nagyon fontos itt, és ezért szeretnénk jobban motiválni a csapat dolgozóit a csapattal együtt. Mi szponzorként is szeretnénk a csapat részévé válni.”

Günther Steiner és Dmitrij Mazepin (Fotó: XPB)

Mindez azt is mutatja, hogy idősebb Mazepin a fia év közben hallott bizonyos panaszai (utalások a Mick Schumacherrel való kivételezésre, a nehezebb váz használatának nehezményezése), valamint a gyenge eredmények ellenére nagyon is távlatokban gondolkodik a Haasszal.

„Elégedettek vagyunk. Egyfelől hálásak vagyunk a csapatnak, amellyel sikerült ilyen jellegű közös megállapodásra jutnunk. A csapat keményen dolgozott, de nagy lehetőséget látunk a következő évben arra, hogy a közös erőfeszítéseinkkel szebb eredményeket érjünk el” – fogalmazott az üzletember.

Mazepin korábban szerette volna felvásárolni a csődeljárás alá vont Force Indiát, ám alulmaradt Lawrence Stroll-lal szemben. Idén pletykáltak arról is, hogy a Haas irányítását is szívesen átvenné. Günther Steiner csapatfőnök ennek kapcsán egyértelművé tette, hogy az istállójuk nem eladó. Mazepin nem titkolja, továbbra is célja, hogy legyen egy saját F1-es csapata.

„Komoly céljaink vannak a motorsportban, és már volt egy sikertelen kísérletünk egy Forma–1-es csapat vásárlására. De ez továbbra is egy lehetőség számunkra, aminek nincs köze Nyikitához.”

Nyikita Mazepin (Fotó: Haas) Nyikita Mazepin (Fotó: Haas)

„Ez a hosszú távú célunk, szeretnénk terjeszkedni az F1-ben. Ott van nekünk a Hitech-csapat, ami a Forma–4-ben, a Forma–3-ban és a Forma–2-ben szerepel, és igazi megkoronázása lenne a történetnek, ha saját Forma–1-es csapatunk is lenne, vagyis lefednénk a teljes palettát”

– magyarázta Mazepin.

Fia korábban azt mondta, ő el tudja képzelni, hogy apja teljesen új csapatot alapít, miközben ő továbbra is a Haas versenyzője lesz, apja ellenfeleként. Dmitrij most jelezte, nem szemelt ki konkrét csapatot. „Nem, jelenleg nem állunk tárgyalásban senkivel, mert mindenki kivár, milyen lesz 2022 után, mely csapatok lesznek sikeresek, melyek nem. Ha hirtelen egy kis csapat sikeressé válik 2022-ben, akkor természetesen az értéke és a vonzereje is megnő” – fogalmazott az orosz.

Borítókép: Nyikita Mazepin édesapjával, Dmitrijjel (Fotó: Haas/LAT)

További tartalmak