Musorujsag
Élő Eredmények
×

Prost nem tippel, egy kicsit jobban örülne Verstappen sikerének

Prost nem tippel, egy kicsit jobban örülne Verstappen sikerének

In The Fast Lane
A korábbi négyszeres világbajnok, Alain Prost nem akarja megtippelni, ki emelheti magasba a bajnoki trófeát az idei szezon végén, Max Verstappen sikerének azonban egy kicsivel jobban örülne.

Két futam maradt hátra a 2021-es szezonból és így Max Verstappen valamint Lewis Hamilton végig kiegyenlített bajnoki küzdelméből is. A két klasszist mindössze nyolc pont választja el: a tabellát jelenleg a Red Bull versenyzője vezeti, az utolsó két futamot azonban riválisa nyerte, és a papíron a következő pályák is inkább neki, valamint a Mercedesnek kedveznek.

Többen tehát a hátrány ellenére Hamiltont tartják favoritnak, míg vannak, akik óvatosságra intenek, mondván 2021-ben többször borult már a papírforma, a Red Bull tehát újra megtréfálhatja a Mercedest. És van, aki inkább nem bocsátkozik jóslatokba; például Alain Prost.

„Én is feltehetném ezt a kérdést, anélkül, hogy jól tudnék válaszolni” – felelte, amikor az In The Fast Lane című podcastban arról faggatták, szerinte ki nyerheti a bajnoki címet. „Először is, a versenyző mindig az autó és a mögötte álló csapat kombinációja. Lewis sokkal tapasztaltabb, és több tapasztalata van abban, hogyan kell megnyerni egy bajnoki címet, és azt is, hogyan kell elveszíteni egy bajnokságot, hiszen ez is megtörtént már vele.”

Alain Prost (Fotó: XPB)

„Másrészről Max nagyon fiatal és nagyon gyors. Az elmúlt években elkövetett néhány hibát, most viszont már sokkal kevesebbet ront és sokkal, de sokkal erősebb, mint korábban. Hasonló szinten van, mint Lewis. Meg akarja nyerni az első bajnoki címet, mert nem tudja, hogy lesz-e második esélye” – magyarázta.

„Lewis eközben a rekordért hajt, és ez pont ez az a motiváció, amire szüksége volt. És ez a csata a legjobb, ami az F1-gyel történhet. Nagyon nehéz megítélni őket, amit csinálnak, az kivételes, és nagyon remélem, hogy a csata csak az utolsó versenyen dől majd el” – folytatta.

Prost kiemelte, nincs kedvence, ugyanakkor egy kicsivel jobban örülne Verstappen sikerének, akinek a neve mellett még nincs bajnoki cím, pedig nagyon sokat tett érte. „Szerintem igazán nagyszerű lenne, ha Max szerezné meg a címet, mert egy fiatal srácról van szó, aki nagyon megérdemelné ezt a sikert azért, amit a kezdetektől fogva tett érte. Másrészt viszont az is kivételes, amit Lewis csinál. Már az is, hogy hét bajnoki címe van. Meglátjuk, mi lesz” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak