Musorujsag
Élő Eredmények

Főnöke előzésre buzdította, ezzel épp abban zavarta meg Bottast…

Főnöke előzésre buzdította, ezzel épp abban zavarta meg Bottast…

GPFans
Toto Wolff ismét bedobta az utóbbi időben megszokott Bottas-biztatását – és ezzel meg is zavarta versenyzőjét az előzésben…

Három rajthelyes büntetés és egy pocsék rajt, amivel a top 10-ből is kicsúszott – így indult Valtteri Bottas Katari Nagydíja, ami ezek után ismét a kényszerű felzárkózásról szólt. A verseny elején nemigen jutott előrébb, hosszabb időre beragadt egy ellenfele mögé. Ekkor nyomta meg a rádiógombot Toto Wolff…

A Mercedes főnöke egy múlt évi félreértésük és hosszabb diskurzusuk óta tudatosan buzdítani szokta finn versenyzőjét. Volt, hogy a sorsdöntő Q3-as köre előtt mondott neki bátorító szavakat, máskor előzésre, vagy éppen elérhetetlennek tűnő helyezés elérésére kérte őt.

„Gyerünk, Valtteri, kapd el ezeket az autókat” – mondta Wolff Bottasnak.

Valtteri Bottas, Cunoda Juki és Lance Stroll (Fotó: XPB)

A Mercedestől év végén távozó finn a futam után elárulta, főnöke ezúttal inkább megzavarta, mintsem eltökéltebbé tette volna. „Ez normális. Megéli a pillanatot. Akkor történt, amikor éppen egy előzéssel próbálkoztam. Szóval meglepett, mert amikor szólt… Talán nem volt a legszerencsésebb az időzítés, de nem probléma” – mondta a GPFansnek.

Bottas végül Wolff buzdítása után kezdett el előzgetni, és a defektjéig úgy tűnt, a dobogóra is esélyes lehet. Azért Sergio Pérezzel és Fernando Alonsóval vívott taktikai csatát. „Nem volt tapadásom, nem tudtam tartani a lendületet, és nehéz volt. De aztán javult a helyzet, és onnantól már rendben volt. Mindent normálisnak éreztem, nem volt vibráció, nem vesztettem tapadást, csak jött a defekt” – mesélte.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak