Musorujsag
Élő Eredmények
×

Főnöke előzésre buzdította, ezzel épp abban zavarta meg Bottast…

Főnöke előzésre buzdította, ezzel épp abban zavarta meg Bottast…

GPFans
Toto Wolff ismét bedobta az utóbbi időben megszokott Bottas-biztatását – és ezzel meg is zavarta versenyzőjét az előzésben…

Három rajthelyes büntetés és egy pocsék rajt, amivel a top 10-ből is kicsúszott – így indult Valtteri Bottas Katari Nagydíja, ami ezek után ismét a kényszerű felzárkózásról szólt. A verseny elején nemigen jutott előrébb, hosszabb időre beragadt egy ellenfele mögé. Ekkor nyomta meg a rádiógombot Toto Wolff…

A Mercedes főnöke egy múlt évi félreértésük és hosszabb diskurzusuk óta tudatosan buzdítani szokta finn versenyzőjét. Volt, hogy a sorsdöntő Q3-as köre előtt mondott neki bátorító szavakat, máskor előzésre, vagy éppen elérhetetlennek tűnő helyezés elérésére kérte őt.

„Gyerünk, Valtteri, kapd el ezeket az autókat” – mondta Wolff Bottasnak.

Valtteri Bottas, Cunoda Juki és Lance Stroll (Fotó: XPB)

A Mercedestől év végén távozó finn a futam után elárulta, főnöke ezúttal inkább megzavarta, mintsem eltökéltebbé tette volna. „Ez normális. Megéli a pillanatot. Akkor történt, amikor éppen egy előzéssel próbálkoztam. Szóval meglepett, mert amikor szólt… Talán nem volt a legszerencsésebb az időzítés, de nem probléma” – mondta a GPFansnek.

Bottas végül Wolff buzdítása után kezdett el előzgetni, és a defektjéig úgy tűnt, a dobogóra is esélyes lehet. Azért Sergio Pérezzel és Fernando Alonsóval vívott taktikai csatát. „Nem volt tapadásom, nem tudtam tartani a lendületet, és nehéz volt. De aztán javult a helyzet, és onnantól már rendben volt. Mindent normálisnak éreztem, nem volt vibráció, nem vesztettem tapadást, csak jött a defekt” – mesélte.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak