Musorujsag
Élő Eredmények
×

Búcsúesttel köszönt el Räikkönentől az Alfa Romeo (fotók és videó)

Búcsúesttel köszönt el Räikkönentől az Alfa Romeo (fotók és videó)

Instagram, Twitter
Két versenye ugyan még hátravan az F1-es pályafutásából, Kimi Räikkönent az Alfa Romeo gyárában már elbúcsúztatták.

Náluk mutatkozott be a Forma–1-ben húsz esztendővel ezelőtt, most három közös szezon után velük is búcsúzik el a sportágtól. Kimi Räikkönen pályafutását a hinwili Sauber-csapat foglalja keretbe. A ma Alfa Romeo néven futó gárda meg is adta a módját az év végén visszavonuló bajnoktól való elköszönésnek: pénteken egy búcsúestét szervezett neki a svájci központjában.

A csapat dolgozói Räikkönen-pólóba öltöztek, megajándékozták a „Jégembert”, aki a családja, felesége és két gyermeke társaságában vonult végig a gyár alkalmazottai előtt. Természetesen taps kíséretében.

Az eseményről az Alfa Romeo egy rövid videót, a versenyző pár fotót osztott meg közösségi oldalán.

„Mindig hiányozni fog” – írta az istálló.

„Köszönöm mindenkinek ezt az emlékezetes estét! Köszönöm mindenkinek az együtt töltött éveket! Köszönöm a kemény munkátokat! Köszönöm a sok emléket! Jó emberek vagytok. Üdvözlettel: Kimi”

– írta az Alfa Romeónak Räikkönen az Instagramon.

Fotó: Kimi Räikkönen/Instagram

Az este házigazdájának a hinwili csapat a Forma–1 hivatalos oldalának vezető újságíróját, Lawrence Barrettót kérte fel, aki ugyancsak megosztott egy fotót az estéről. „Megtiszteltetés és kiváltság volt, hogy én lehettem Kimi Räikkönen búcsúbulijának a házigazdája az Alfa Romeo hinwili központjában. Sosem volt még egy olyan, mint te, Kimi, és soha nem is lesz. Köszönöm, hogy óriási voltál!” – búcsúzott az újságíró a 2007-es bajnoktól.

 

Borítókép: Fotó: Kimi Räikkönen/Instagram

További tartalmak