Musorujsag
Élő Eredmények
×

Amióta apa, Räikkönen sokat változott. Előnyére – Grosjean

Amióta apa, Räikkönen sokat változott. Előnyére – Grosjean

Nico Rosberg/Youtube
Megváltozott Kimi Räikkönen apaként – véli a finn korábbi csapattársa. Romain Grosjean egy mókás történetet is megosztott a lotusos időkből.

Két hét múlva végleg lezárja a Forma–1-es pályafutását Kimi Räikkönen. A finn másodszor vonul vissza a királykategóriából, hiszen 2009-ben egyszer már elköszönt, igaz, csak átmenetileg. Az akkori kétéves szünet után 2012-ben a Lotusszal tért vissza, ahol a csapattársa egy fiatal és nem túl tapasztalt versenyző, Romain Grosjean volt.

Az F1-től tavaly elköszönő francia Nico Rosberg podcastjának vendégeként mesélt Räikkönenről. Rosberg arról kérdezte, a finnt vagy Fernando Alonsót találta-e gyorsabbnak. A spanyolnak Grosjean 7 versenyen keresztül volt csapattársa 2009-ben a Renault-nál.

„Szerintem a gyorsabb Alonso lenne. Legalábbis egy körön. A versenytávot tekintve Kimi mindig talál módot arra, hogy gyors legyen. Mindig gyors a versenyeken” – nevezte meg a „Jégember” legfőbb erősségét.

Elmondása szerint előfordult, hogy fogalma sem volt, hogyan tudott olyan gyors lenni egy versenyen ugyanazzal az autóval, amivel ő csak küszködött.

„Ez pontosan így van. Vezetett, kiszállt, és közölte, hogy az autó rendben volt. De nem, az autó nem is volt rendben! Akár alulkormányzott volt, akár túlkormányzott, ez jött: »Az autó rendben.«”

– imitálta mosolyogva volt csapattársa jellemző motyogását.

Grosjean elismerte, bár két szezont húztak le egymás mellett, igazán közel nem kerültek egymáshoz Räikkönennel. „Két éven át voltunk csapattársak, de nem sokat beszéltünk egymással. Kimi csak Kimi volt. Noha amióta gyerekei vannak, megváltozott kicsit. Előnyére.”

Romain Grosjean és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Mókás története azért így is volt a 2007-es bajnokról.

„Emlékszem, egyszer Spában a kamionon voltunk (ti. a versenyzőparádén, a szerk.), és egyszer csak odajött hozzám, és azt mondta: »Gratulálok a fiad születéséhez!« Én meg sokkot kaptam, mivel sosem beszélgettünk, és a semmiből egyszer csak tudta, hogy gyerekem született. És csak annyit mondtam: »Oké, köszönöm, Kimi!« Azt sem tudtam, mit mondjak!”

– nevetett a korábbi Haas-versenyző.

Rosberg ennek kapcsán megjegyezte: „Amióta megszülettek a gyerekei, egy igazi mókamester lett az Instagramon. Szóval azóta egy kicsit megváltozott.”

Grosjean egyetértett. „Igen, sokat változott. De ő egy nagyszerű fickó. Mindig szerettem ellene versenyezni a pályán, mert nála tudtad, hogy mindig meglesz a tisztelet, és megadja a kellő helyet. Kimi ellen magabiztosan indulhattál csatába a pályán, ez biztos. Amióta pedig gyerekei vannak, igazán mókás” – összegzett a francia.

Borítókép: Kimi Räikkönen és Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak