Musorujsag
Élő Eredmények
×

Andretti nem adta fel, még mindig be akar szállni az F1-be

Andretti nem adta fel, még mindig be akar szállni az F1-be

F1i
Noha az Alfa Romeóval nem sikerült megegyezni az istálló átvételéről, a több szakágban is érdekelt csapatvezető, Michael Andretti állítja, továbbra sem veszítette el érdeklődését a Forma–1-es szerepvállalás iránt.

Az amerikai szakember hosszú hetekig tárgyalt az Alfa Romeóval, és több sajtóértesülés szerint is kapujában állt annak, hogy átvegye az alakulatot, amikor az utolsó pillanatban megrekedtek az egyeztetések. A sajtóban megjelenő hírek szerint a túl magas ár, Andretti elmondása szerint „irányítási problémák” miatt.

A korábbi versenyző már akkor elhintette, „keresni fogja a további lehetőségeket”, legutóbbi nyilatkozatában pedig kijelentette, még mindig érdekli az F1-es szerepvállalás, még mindig nagyon szívesen beszállna a királykategóriába.

Megjegyezte azonban, hogy lehetőségei szűkösek, hiszen az új pénzelosztási rendszernek és a költséglimitnek köszönhetően a tulajdonosok nem igazán akarnak megválni a csapatoktól. „Ez a világ legnagyobb versenysorozata, és szerintem csodálat tenne a márkánkkal” – nyilatkozta a csapatvezető egy versenyzéssel kapcsolatos online eseményen.

Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)

„Ott vagyunk a Forma–E-ben és az Extreme E-ben is, de nemzetközileg az F1 a csúcs. Mindig is érdekelt. Nagyon-nagyon kiábrándító volt, hogy ez az üzlet nem jött össze. Szó szerint 48 órányira voltunk attól, hogy megkössük az egyezséget, úgy, ahogy gondoltuk” – folytatta.

„Még mindig nagyon szeretném csinálni, de a lehetőségek egyre szűkösebbek, most nem igazán eladó egyetlen csapat sem. Meg kell néznünk, mit tehetünk a jövőben. Még mindig érdekel. Imádom az F1-et, ez az igazi versenyélmény, és nagyszerű lenne a márkánk számára, hiszen a lehető legmagasabb szintre emelne minket” – fogalmazott.

Kiemelte, folyamatosan figyelni fogja a lehetőségeket. „Mindig van egy B, vagy egy C terv. Még mindig támadásban vagyunk. Meglátjuk, mi lesz, de nem fogom feladni. Adódhatnak új lehetőségek, amik most még nem léteznek. Itt vagyunk, keressük ezeket a lehetőségeket” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Michael Andretti és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak